Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meisje (10) vermoord in Schiedams Beatrixpark

Datum nieuwsfeit: 23-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

23 juni 2000

Schiedams meisje vermoord
SCHIEDAM -- In het Schiedamse Beatrixpark is gistermiddag een 10-jarig meisje om het leven gebracht. De politie sluit een zedenmisdrijf niet uit.
Het naakte, ontzielde lichaampje werd gevonden achter een bankje tussen de struiken nadat een 11- jarig jongetje, die bij het meisje was, een voorbijganger had aangehouden en vertelde dat er iets vreselijks was gebeurd. Het jongetje is gewond, maar verkeert niet in levensgevaar. Hij is naar het Rotterdamse ziekenhuis Dijkzigt gebracht.
Beide kinderen zijn Schiedammers en waren aan het spelen op een grasveldje tussen de bosjes en een vijver. Het jongetje heeft tegenover de politie verklaard dat het meisje en hij zijn belaagd door een pokdalige man. Een nader signalement van de verdachte is nog niet bekend.
De plaats van het delict is gelegen bij één van de ingangen van het park aan de rand van een doorgaans druk fietspad. Niet ver bij de plek vandaan liggen een kinderboerderij en een speeltuin. De technische recherche is enkele uren bezig geweest met sporenonderzoek. Politiewoordvoerder A. Geelof zegt in het belang van het onderzoek geen mededelingen te kunnen doen over de wijze waarop het meisje om het leven is gebracht en wat de aard van de verwondingen van de jongen is.
Opvang
Afgelopen nacht heeft een crisisteam, waarin gemeente, GGD, politie en psychologen zijn vertegenwoordigd, een draaiboek opgesteld voor de basisschool Kethel in de Lindeijerstraat waar het slachtoffertje leerling was. De leerlingen van de christelijke basisschool werden vanmorgen opgevangen en er werd gezorgd dat op verschillende manieren uiting kon worden gegeven aan de gevoelens. Ook voor de ouders was opvang geregeld. Zij werden in een aparte ruimte in de school op de hoogte gebracht.
De GGD zal de hele dag op de school aanwezig zijn en een paar punten van aandacht op papier zetten die later op de dag worden uitgereikt aan de ouders. In deze handreiking staat waar de ouders op moeten letten bij hun kind en hoe ze om moeten gaan met vragen en verdriet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie