Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 23-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 23-06-2000 Politieberichten van 22/6 (13.00 uur) t/m 23/6 (07.00 uur)

Leeuwarden: controle De Tuinen
In verband met de aanhoudende overlast op De Tuinen heeft de politie donderdagmiddag extra toezicht gehouden. Binnen een uur werden 15 personen geverbaliseerd voor het drinken van alcohol op straat en het gebruik van harddrugs.

Drachten: bestuurder snorfiets gewond
Een 16-jarige bestuurder uit Drachten van een snorfiets is donderdag om 14.30 uur bij een ongeval gewond geraakt. De snorfietser verleende geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 62-jarige inwoner van Drachten, toen hij de kruising van De Rien en De Tijen opreed. Hij werd per ambulance met een been- en een armbreuk naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht.

Broek: buitenboordmotor gestolen
Een 47-jarige vrouw uit Joure deed donderdag aangifte van diefstal van een buitenboordmotor. De motor zat met sloten bevestigd aan een boot die lag aan It Noard en moet tussen vrijdag 16 en zondag 18 juni ontvreemd zijn.

Leeuwarden: diefstal tas
Donderdag omstreeks 16.00 uur is de rugtas van een 31-jarige vrouw uit Breukelen vanaf een terras op het Zaailand gestolen. De vrouw had de tas gedeponeerd op een lege stoel aan dezelfde tafel als waar ze ging zitten. Een kwartier later bleek de tas te zijn verdwenen. In de tas zaten onder meer paspoorten, een fototoestel en een mobiele telefoon.
Leeuwarden: verkeerscontrole
Donderdag tussen 13.00 en 16.30 uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Harlingerstraat en de Tesselschadestraat. Gedurende deze periode werden onder andere 19 bestuurders geverbaliseerd wegens het niet dragen van de autogordel.
De Wilgen: diefstal uit garage
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een garage van een woning aan de Biskopswei, waarbij onder meer gereedschap werd ontvreemd. De 38-jarige eigenaar deed aangifte.
Leeuwarden: gewapende overval
Donderdag om 18.30 uur is een gewapende overval gepleegd op bloembinderij Acanthus, een winkel aan de Schrans. Onder bedreiging van een vuurwapen moest de winkeleigenaresse, een 33-jarige vrouw uit Leeuwarden, een geldbedrag afgeven. Op het moment van de overval was zij alleen in de winkel. De dader ging er op een fiets vandoor, die voor de LIDL stond. Het signalement van hem luidt: blanke man tussen de 35 en 40 jaar met een normaal postuur, lengte ca, 1.90 meter, zonnebril, donkerblond kort geknipt haar. Hij droeg een spijkerjack met achter op de opdruk 'TRIUMPH' in goudgele letters. De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk hebben gezien dat de man zijn fiets voor de LIDL stalde of hem daar hebben zien rondhangen.
Drachten: dodelijk ongeval Fries Paardencentrum Ten gevolge van een ongeval op het Fries Paardencentrum is donderdag omstreeks 21.00 uur de 53-jarige Folkert van der Veer uit Tijnje om het leven gekomen. Het slachtoffer reed in een tweespan op het centrum, toen een langsboom van zijn wagen brak. De wagen reed daarna op de achterbenen van de paarden en kantelde naar voren, waarna de paarden op hol sloegen en het veld af renden. Buiten het veld is het slachtoffer vermoedelijk in aanraking gekomen met een obstakel. Hij werd zwaar gewond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten, waar hij kort na aankomst overleed.

Leeuwarden: fietsenactie
In de afgelopen week werden bij het NS-station 73 fietsen afgevoerd. Daarvan werden er 39 weer door de eigenaar afgehaald. In totaal zijn er nu 2648 fietsen ingenomen, waarvan er 1504 weer retour naar hun eigenaar gingen. A.s. zaterdag wordt in de bewaakte rijwielstalling van de NS van 10.00 tot 16.00 uur een verkoopactie gehouden. Circa 100 fietsen zullen daar voor prijzen van vanaf 40 gulden te koop worden aangeboden.

Heerenveen: overlast auto's
Bij de wegafsluiting op Het Meer veroorzaken automobilisten overlast door de afsluiting te negeren en gebruik te maken van het naastgelegen fietspad. Hierbij wordt dan ook nog met grote snelheid gereden. De politie zal extra controleren en repressief optreden.
Heerenveen: aanhouding graffitispuiters
Gisteravond omstreeks 21.45 zijn twee graffitispuiters op de Polderdijk, ter hoogte van het viaduct van de A7, aangehouden. De twee verdachten, twee 16-jarige inwoners van Heerenveen, zijn op heterdaad betrapt. Zij waren onder het viaduct bezig met spuitbussen. Na verhoor zijn ze heengezonden.

Drachten: inbraak schuur
Tussen dinsdag 23.00 en donderdag 23.30 uur is er ingebroken in een schuur aan de Schwartzenberghlaan. Uit de schuur werden onder andere een boormachine, een schuurmachine, een slijpmachine en lasapparatuur weggenomen. Men is binnengekomen door het slot van de toegangsdeur te forceren. Een 26-jarige inwoner van Drachten heeft aangifte gedaan.
Leeuwarden: aanhouding na poging diefstal boot
Vrijdag is om 2.15 uur een 24-jarige Leeuwarder aangehouden, omdat hij had geprobeerd had een boot te stelen. De 70-jarige eigenaar uit Leeuwarden lag in zijn boot, die afgemeerd lag aan de Jachthavenlaan, te slapen toen hij hoorde dat iemand aan de lieren van zijn boot draaide. Toen hij aan dek ging zag hij dat de verdachte bezig was een bootje te water te laten, dat achter op het schip hing. Hij wist de man aan te houden, waarna hij hem overdroeg aan de politie.
Leeuwarden: koe op stap
Politieagenten hebben vannacht op de rotonde Spanjaardslaan en Harlingerstraatweg aangetroffen. Het bleek te gaan om een melkkoe, die uit een veewagen op de veemarkt was ontsnapt. Het dier wachtte rustig met de agenten op de veewagen die haar weer ophaalde.
Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie