Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resultaten Nederlandse zeilers in Kieler Woche

Datum nieuwsfeit: 23-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

DATUM: 23-6-2000

Zeilen - uitslagen - Kieler Woche, Kiel (Ger)Zeilen, Kieler Woche 21-25 juni 2000

Nederlanders handhaven topposities in Kiel Na de vliegende start van gisteren hebben leden van het Fortis Bank Dutch Olympic Sailing Team hun posities met succes weten vast te houden.

Voor de Nederlanders is de Kielerwoche een van de laatste
krachtmetingen voor de Olympische Spelen die op 15 september van start gaan. Sommigen gebruiken dit evenement als generale repetitie of om nog te experimenteren met nieuw materiaal. De wind liet het gedurende de dag steeds meer afweten. In de ochtend stond er nog een redelijke bries over de Kieler Fjord maar naarmate het warmer werd nam de wind af en draaide veelvuldig.

Europe
Matthijsse, die al heel veel prijzen gewonnen heeft, staat nog niet op de erelijst van ex winnaars van Kielerwoche. Ze lijkt dit keer gebrand om op de lijst terecht te komen. Op de tweede dag van de Kieler Woche scoorde ze weer goed met twee overwinningen en een vierde plaats. Die laatste wedstrijd lag Matthijsse tweede achter Kristina Roug. Twee keer koos de Nederlandse de linkerkant terwijl de wind naar rechts draaide en moest daarom niet alleen haar Deense rivale laten gaan maar werd ook nog door twee anderen ingehaald.

Haar Finse coach Jocke Wilenius was niet echt blij met Matthijsse. "Ze heeft niet echt slim gevaren. Kristina (Roug) deed het tactisch gezien beter vandaag. Als de win d zo draait moet je slimmer varen en meer behoudend." Matthijsse staat nog steeds op een eerste plaats overall.

Soling
Ook Team Heiner begon weer goed met een tweede plek gevolgd door een vierde plaats in de tweede wedstrijd. Coach Rigo de Nijs was
duidelijk. "Die hadden ze moeten winnen, maar ze zaten in de verkeerde hoek waar de wind de verkeerde kant op draaide. Daarom zakten ze terug van een eerste plaats naar een vijfde. Gelukkig wisten ze nog een plaats terug te pakken voor de finish."

De derde wedstrijd werd het team met de drie Whitbread veteranen zevende. Dat was hun slechtste resultaat tot nu toe maar overall scoren ze nog steeds beter dan de rest. Met 14 punten voorsprong gaan ze aan de leiding in het algemeen klassement gevolgd door de
Australiër Neville Wittey. Van de 16 Olympia gangers, zijn er in Kiel maarliefst 14 aanwezig. Vanaf zaterdag gaan de beste twaalf door naar het Match Racen (een tegen een) en het ziet er naar uit dat de Team Heiner dat met gemak gaat halen.

Roy Heiner was nog niet tevreden. "We hebben twee fouten gemaakt en dat is teveel. En straks moeten wij nog match racen en dat is weer heel wat anders. Dat is het moeilijke van de Soling. Je moet eigenlijk twee disciplines optimaal beheersen om straks kans te maken op een medaille. Maar die uitdaging gaan wij niet uit de weg," sluit hij af met zijn gebruikelijke grijns.

Laser
Serge Kats won overtuigd twee van de drie wedstrijden vandaag maar nam de laatste en derde wedstrijd een te groot risico. "Ik wou naar de favoriete rechterkant van het kruisrak, maar wou ook het voordeel van het starten aan de linkerkant van de startlijn. Als dat werkt dan is het geweldig."

Maar tien seconden voor de start draaide de wind weer en kon Kats niet meer voor de rest van het veld langs en bereikte de rechterkant van de baan niet. Met een zevende plaats wist de Rotterdammer de schade beperkt te houden. Daarmee staat hij in het algemeen klassement op een tweede plaats, een punt achter regerend wereldkampioen Robert Scheidt.

Star
Met Neeleman en Schrier ging het niet zo goed in de Star klasse. Het duo scoorde een 18de en 17de plaats. Neeleman liep na afloop wat onrustig over de haven. "Het ging niet goed vandaag. Als je niet bij de eerste tien ligt word je gezeild en ik zag niet genoeg vandaag. Het zicht in de plastic ramen van de zeilen was niet optimaal en onze kompaskoers kon ik ook niet goed af lezen. En nu ben ik op zoek naar een stuk verstaging. Dat hebben we kapot gedraaid en moeten wij maken, dus ik ga verder," verontschuldigt hij zich. Door dit resultaat zijn de Nederlandse Olympia gangers in de Star teruggezakt naar een 10de plaats.


470 dames
Hedenmorgen heeft de President van de rechtbank in Utrecht een uitspraak gedaan inzake het kort geding van het dames 470 team Westerhof/Bollweg versus het KNWV. Dit met betrekking tot de
voordracht van het OSC (Olympische Spelen Commissie) aan het NOC*NSF voor Olympische deelname in de dames 470 klasse. Het vonnis was in het voordeel van het KNWV. De President van de Rechtbank, Mevr.Van Delft, was van mening dat de procedures correct waren en dat in de uitvoering geen fouten zijn gemaakt door de OSC. Tevens had Mevr. van Delft bepaald dat de beroepscommissie van het KNWV juist heeft gehandeld naar aanleiding van het Beroep van Westerhof direct na de SPA-Regatta.
Het vonnis spitste zich toe op drie punten: 1 SPA wel of niet
limietwaardig 2 Voordracht van Brouwer/Verbeek i.p.v.
Westerhof/Bollweg 3 Verlengen selectie procedure

Volgens het vonnis was het niet limietwaardig verklaren van de SPA Regatta in alle redelijkheid genomen. Het feit dat Brouwer/Verbeek werden voorgedragen op basis van het bezitten van een A-limiet is niet onbegrijpelijk of onredelijk. En het verlengen van de selectie procedure achtte de President van de Rechtbank niet in de rede. Het was aannemelijk dat beide teams evenveel kansen hebben gehad om een limiet te varen. De vergelijking van Westerhof/Bollweg met de
Finnklasse ging niet op. De selectieprocedure is in die klasse verlengd omdat er door helemaal niemand een A-limiet was gevaren.
Bondscoach Jaap Zielhuis vindt het jammer dat het zover heeft moeten komen. "Ik vind dat wij nu naar de toekomst moeten kijken en deze vervelende periode bij deze afsluiten." Het duo Westerhof/Bollweg staat ondertussen op een zeer verdienstelijke eerste plaats in Kiel en laten zien dat ze niet geheel uit het veld geslagen zijn. Carolijn Brouwer die met haar coach Maurice Paardenkooper vaart, werd in de mannenvloot een keer achtste en 21ste. De eerste wedstrijd van de dag werd het team gediskwalificeerd voor het niet aan boord hebben van een sleepkabel.

Volgens haar coach en bemanning Maurice Paardenkooper leert ze veel van het varen in de mannenvloot. "Er wordt in de agressiever gevaren. Het gaat om millimeters in plaats van centimeters. Verder hebben wij vandaag allerlei maststanden geprobeerd. Wij willen kijken hoever wij kunnen gaan en hoe dat onze snelheid beïnvloedt ten opzichte van de anderen."

Overige klassen (niet gekwalificeerd)
Martijn van Muyden was de hele eerste wedstrijd aan het vechten voor een eerste plaats. Het was stuivertje wisselen tot vlak voor de finish. Daar miste Van Muyden de laatste windraaiing en werd helaas vierde. Geen slecht resultaat. De tweede wedstrijd kende een aantal valse starts. De wedstrijdleiding besloot over te gaan tot een zwarte vlag procedure. Dat wil zeggen dat je direct gediskwalificeerd wordt als je te vroeg start. Van Muyden werd de dupe van de regel en scoorde een zogenaamde DSQ. "In principe kan ik straks mijn twee slechtste resultaten aftrekken dus het valt wel mee. Maar het is wel jammer ja. Maar je moet wel. Als je te laat start en iedereen om je heen begint te varen moet je mee. Anders lig je gelijk achterop." In het algemeen klassement staat de Rotterdammer nu acht zonder aftrek.

Europe, 116 deelnemers, stand na 6 races
pl Naam Land r1 r2 r3 R4 R5 R6 Pnt

1 Margriet Matthijsse Ned 1 1 1 1 1 4 5

2 Sary Multala Fin 1 11 1 3 2 2 9

3 Sarah Macky Gbr 2 2 1 4 1 5 10

Soling, 22 teams, stand na 4 races
pl Naam land R1 R2 R3 R4 pnt

1 Roy Heiner/ Peter van Niekerk/Dirk de Ridder Ned 1 2 4 7 14
2 Neville Wittey , Grace, Edwards Aus 9 1 6 12 28

3 Nicola Celon, Dede De Luca/Michele Paolettie Ita 3 8 9 9 29
Laser, 104 deelnemers, stand na 6 races
pl naam Land R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 pnt

1 Robert Scheidt Bra 1 2 4 1 1 2 7

2 Serge Kats Ned 1 3 2 1 1 7 8

3 Michael Blackburn Aus 4 1 1 4 2 3 11

Finn, 38 deelnemers, stand na 4 races
pl Naam Land R1 R2 R3 R4 pnt

1 Sebastian Godefroid Bel 4 3 5 1 13

2 Anthony Nossiter Aus 7 1 2 4 14

3 Xavier Rohart Fra 1 8 6 2 17

8 Martijn van Muyden Ned 6 2 4 bfd 51

Star, 45 teams, stand na 4 races
pl Naam land R1 R2 R3 R4 pnt

1 Torben Grael Bra 6 6 1 1 14

2 Mark Reynolds/Magnus Liljedahl USA 2 3 5 6 16

3 Walker Gbr 7 7 3 2 19

10 Mark Neeleman/Jos Schrier Ned 5 10 18 17 50


470-dames, 42 teams, stand na 6 races
pl Naam land R1 R2 R3 R4 R5 R6 Pnt

1 Lisa Westerhof/Ardis Bollweg Ned 2 16 1 5 3 6 18

2 Armstrong/Stowell Aus 18 6 1 5 3 6 24.4

3 Taran / Taran Ukr 1 8 12 1 9 9 29


470-heren, 69 teams, stand na 6 races
pl Naam land r1 r2 r3 R4 R5 R6 Pnt

1 Tom King/Mark Turnbull Aus 1 1 5 2 6 2 11

2 Simon Cooke/Peter Nicholas Nzl 2 3 2 1 4 10 12

3 Eugene Braslavets/Igor Matvienko Ukr 2 3 5 3 2 2 12

19 Sven en Kalle Coster Ned 13 9 14 10 13 6 51

38 Carolijn Brouwer/Maurice Paardenkooper Ned 15 ocs 13 dsq 8 21 93
Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: ZeilenNoot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...