Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VROM: scherpere eisen energiecentrales en raffinaderijen EU

Datum nieuwsfeit: 23-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van VROM

Persberichten


-

Scherpere eisen aan energiecentrales en raffinaderijen in Europa


23 juni 2000

De Europese Raad van milieu ministers heeft een gemeenschappelijk standpunt bereikt over strengere eisen met betrekking tot de uitstoot van vervuilende stoffen uit grote stookinstallaties. Het gaat vooral om stof, zwaveldioxide en stikstofoxide. Deze eisen zullen onder andere gelden voor raffinaderijen en energiecentrales. Voor nieuwe installaties worden de eisen binnenkort van kracht, voor oudere installaties gelden de scherpere eisen vanaf 2008. Een uitzondering is gemaakt voor die installaties die na 2008 nog slechts een levensduur hebben van 20.000 uur.

Het voorstel voor deze nieuwe Europese richtlijn is een aanzienlijke verbetering. De huidige richtlijn stelt namelijk alleen emissie-eisen aan installaties die zijn gebouwd na 1987. Voor oude installaties golden in het geheel geen emissie-eisen, terwijl hun aandeel in de vervuiling 80% bedraagt.

Voor Nederland is dit een belangrijk resultaat. Nederland heeft namelijk de laatste jaren veel meer geïnvesteerd in schonere stookinstallaties dan andere Europese landen. Nu worden alle landen verplicht te investeren in schonere stookinstallaties. De nieuwe richtlijn is van belang vanuit concurrentie overwegingen. Door deze richtlijn worden de emissies vanuit het buitenland teruggedrongen hetgeen leidt tot een verbetering van de milieukwaliteit in Nederland.

^

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie