Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 23-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-06-2000

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.30 uur
Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Burgemeester Norbruislaan hield de politie donderdagmiddag een snelheidscontrole. Tussen één en half vier passeerden 1230 voertuigen het controlepunt. De politie schreef voor 100 bestuurders een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid. Op de Burgemeester Norbruislaan geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/u.

Rijden onder invloed

UTRECHT In de vroege vrijdagochtend ontstond op de Rijksweg A28 een eenzijdige aanrijding. Ter plaatse trof de politie een 28-jarige man uit België aan. Het voertuig van de man was aan de voorzijde totaal vernield. De man verklaarde dat hij was wezen stappen en door onbekende oorzaak de macht over zijn stuur was verloren. Vervolgens is de auto gaan slingeren en tegen een verkeerspaal tot stilstand gekomen. De man hield aan het ongeval geen letsel over.

De politie had het vermoeden dat er alcohol in het spel was en heeft de man meegenomen naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek dat hij 0.8 promille alcohol in zijn bloed had.

Auto te water

UTRECHT Donderdagmiddag reed een 54-jarige man uit Nieuwegein met zijn auto over de Galecopbrug in de richting van Nieuwegein. Plotseling zag de man dat er een brandende auto het Amsterdam-rijnkanaal inreed.

De gealarmeerde politie trof aan de zijde van Papendorpseweg niets meer aan. Een duikploeg van de brandweer kon al snel de auto lokaliseren en ontdekte dat er geen mensen in het voertuig aanwezig waren. Eenmaal op de kant bleek dat de auto van binnen geheel was uitgebrand. Ook was het voertuig niet meer voorzien van kentekenplaten en waren het motor -en chassisnummer onleesbaar gemaakt.

Poging snelkraak

UTRECHT Donderdagmorgen hebben twee mannen uit Utrecht geprobeerd een snelkraak te plegen op een vrachtauto.

Omstreeks tien uur waren een 33-jarige en een 35-jarige man bezig met het openbreken breken van een vrachtauto die geparkeerd stond op de Atoom weg. Door een getuige werd de politie gewaarschuwd.

Toen de politie kwam aanrijden zette de daders met hun auto de vlucht in. Toen beiden daders achterom keken waar de politie zich bevond hadden ze niet in de gaten dat een chauffeur van een vrachtwagen wilde keren op de Atoomweg. De mannen reden vol tegen de achterzijde van de vrachtauto aan.

De 33-jarige bestuurder bleef met enkele botbreuken in het voertuig zitten. Zijn 35-jarige bijrijder probeerde gewond te vluchten. Na een korte achtervolging kon hij bij het Gat van Balk worden aangehouden.

Beiden daders moesten voor hun verwondingen naar het ziekenhuis.

Vuilnisauto in de brand
UTRECHT Een chauffeur van een vuilnisauto bemerkte donderdagochtend dat zijn voertuig in de brand stond.

Omstreeks elf uur rook de bestuurder een brandlucht in zijn cabine. Ter hoogte van het knooppunt Laagraven zette hij zijn voertuig op de busstrook aan de kant om polshoogte te nemen. Eenmaal buiten zag hij dat zijn auto al niet meer te redden was. De gealarmeerde brandweer heeft het voertuig geblust. De vuilnisauto brandde volledig uit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie