Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nissan Primera meest milieuvriendelijke auto

Datum nieuwsfeit: 23-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Nissan Primera meest milieuvriendelijke auto 23-6-00 9:30:00. De Nissan Primera is onlangs verkozen tot meest milieuvriendelijke auto van het jaar in zijn klasse. De Zwitserse Associatie voor Transport en Milieu (ATE-VCS) bekroonde de vorig jaar geïntroduceerde Primera met 1,8-liter benzinemotor in de categorie middenklassers.

ATE kijkt niet alleen naar milieuvriendelijke factoren als benzineverbruik en uitlaatgassen, maar ook naar maximum snelheid en geluid. Het rapport van ATE geldt algemeen als objectief. Bovendien steunt de Zwitserse regering het onderzoek.

De 1,8-liter krachtbron behoort tot één van de nieuwe generatie zestienkleppenmotoren die Nissan heeft ontworpen volgens de Europese emissie-eisen van 2005. Dezelfde motor is ook beschikbaar voor de Nissan Almera en voor de later dit jaar op de markt komende Tino.

Technische innovaties maken de motor milieuvriendelijk. Een belangrijke verbetering die bijdraagt aan het hoge rendement, is de toevoeging van een wervelklep in het inlaatkanaal van de motor. Oorspronkelijk was het systeem bedoeld voor dieselmotoren. De nieuwe
1.8 liter is één van de eerste benzinemotoren die een dergelijke wervelklep heeft. Tijdens het opwarmen van de motor en bij lage snelheden is de klep gesloten. De omgeleide lucht vergroot de spiraalvormige werveling in de verbrandingskamer. De benzine verbrandt sneller waardoor de uitstoot verbetert en het brandstofverbruik omlaag gaat.

Het evaluatiesysteem dat ATE gebruikt is ontworpen door het Instituut voor Energie en Milieu Onderzoek in Heidelberg in samenwerking met het Duitse Ministerie voor Milieu. ATE en zijn zusterorganisaties VCD en VCÖ pasten het systeem voor het eerst toe in 1997.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie