Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: man vermist na zwaar ongeval

Datum nieuwsfeit: 23-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Dronten 23-06-2000
Man vermist na zwaar ongeval op Ketelbrug
DRONTEN Bij een ernstige aanrijding op de Ketelbrug is een 51-jarige man uit Nagele te water geraakt. Hij wordt nog vermist.

De aanrijding ontstond vanmorgen omstreeks 06.30 uur, toen een vrachtauto, bestuurd door een 25-jarige man uit Ens, op de A-6 werd ingehaald door een personenauto. Die personenauto remde direct daarna af wegens hevige regenval. De vrachtwagenchauffeur had de keuze tussen het aanrijden van die personenauto of het raken van de vangrail. Hij koos voor de vangrail, maar ging daar doorheen en kwam ruim 15 meter lager in het water van het IJsselmeer.

Een aantal automobilisten stopten en stapten uit, waaronder een 51-jarige automobilist uit Nagele. Een bestelbusje, waarvan de 28-jarige bestuurder uit St. Nicolaasga de macht over het stuur verloor, schepte de man uit Nagele met de voorzijde. Zowel het busje, met drie inzittenden, als de man uit Nagele gingen over de rand van de brug het water in.

Eén van de inzitenden van het busje werd door de politie en passanten met een touw op de brug gehesen. De vrachtwagenchauffeur en de twee andere inzittenden van het busje konden zich aan een reservewiel en een brugpijler vasthouden en werden door de reddingsbrigade van Urk gered. Allen zijn met onbekend letsel en onderkoelingsverschijnselen door de GGD overgebracht naar ziekenhuizen in Emmeloord, Lelystad en Harderwijk.

De brandweerkorpsen van Noordoostpolder, Dronten en Lelystad met boten en duikers, de reddingsbrigade Urk, de politie met een boot en helikopter en de Kon. Marine met een helikopter zijn direct een zoekactie gestart. De 51-jarige inwoner van Nagele wordt echter nog steeds vermist.

Beide voertuigen zijn door BTS geborgen. Een rijstrook van de A-6 is nog steeds afgesloten voor sporenonderzoek. Door de afzetting heeft er een file gestaan van ruim 13 kilometer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie