Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 23-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 23-06-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 23 juni 2000

Dagelijkse berichten

Groningen: bromfietsers gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op het fietspad langs de Winsumerweg in Groningen zijn gistermorgen twee bromfietsers gewond geraakt. Ze reden elkaar tegemoet en hielden naar alle waarschijnlijkheid geen van beiden voldoende rechts. Tengevolge daarvan botsten ze nagenoeg frontaal tegen elkaar op. Beiden bestuurders, een 20-jarige man uit Groningen en een 39-jarige vrouw uit Baflo, kwamen te vallen en zijn met licht letsel naar een ziekenhuis gebracht. De aard van het letsel is onbekend.

Groningen: belediging
Wegens belediging van een politieambtenaar is gistermorgen aan de Noorderbinnensingel in Groningen een 36-jarige man door de politie aangehouden. Tijdens een overlast controle in en rond het Noorderplantsoen schold de man een politieagent meerdere keren uit. Hij werd naar het bureau gebracht en na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Groningen: gestolen auto
Aan de Onnemaheerd in Groningen heeft de politie gistermorgen een 45-jarige man en een 31-jarige vrouw beiden uit Drachten aangehouden. Ze reden in een auto die bij een controle in Groningen bleek te zijn gestolen. Bij onderzoek bleek dat de Drachtster man de 13-jaar oude auto inclusief de bijbehorende papieren, enkele weken geleden had gekocht. De politie heeft vast kunnen stellen dat de man de wagen te goeder trouw heeft gekocht. Beide Drachtsters zijn daarop vrijgelaten. De auto is door de politie in beslag genomen.

Groningen: Illegale vreemdeling
Wegens het plegen van winkeldiefstal in een warenhuis aan de Grote Markt heeft de politie gistermiddag een 21-jarige man uit Vietnam aangehouden. De man had ondergoed gestolen. Bij het politieonderzoek bleek de man niet in bezit te zijn van de nodige identiteits- en verblijfsdocumenten. Hij bleek illegaal in Nederland te verblijven. De man is ingesloten door de vreemdelingenpolitie. Hij wordt Nederland uitgezet.

Groningen: Man gewond bij ruzie in café
Een 25-jarige man uit Groningen is vannacht gewond geraakt bij een ruzie in een café in de Poelestraat in Groningen. De man werd zonder aanleiding belaagd door twee andere cafébezoekers. Die gooiden met stoelen en bierglazen. Eén bierglas trof het slachtoffer in het gelaat. Hij moest de daadoor opgelopen verwondingen in een ziekenhuis laten hechten. Later in de nacht werd op de Grote Markt een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. Middels cameratoezicht werd waargenomen dat de man samen met een kompaan met stoelen en een fiets naar voorbijgangers gooide. Hij kon worden aangehouden. Zijn metgezel wist te ontkomen. Politiemensen die de man meenamen werden aangesproken door getuigen die meldden dat de aangehouden verdachte eerder op de avond betrokken was geweest bij een ruzie in een café in de Poelestraat, waarbij een man gewond was geraakt aan het gezicht. De verdachte is daarop naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Hij heeft inmiddels toegegeven betrokken te zijn geweest bij de ruzie in het café.

Delfzijl: autokrakers aangehouden
Gistermiddag heeft de politie op de Hogelandsterweg in Delfzijl twee inwoners van Delfzijl en Usquert van respectievelijk 44 jaar 42 jaar oud voor inbraak in een personenauto aangehouden. De politie kreeg de melding, dat het publiek achter een verdachte aanzat, die even van te voren het linnen schuifdak van een in die straat geparkeerde auto had opengesneden. Op het horen van de in werking zijnde alarminstallatie, nam de eigenaar van het voertuig polshoogte en zag dat een persoon in een in de nabijheid staand bosje wegdook. Even nadat de politie was gearriveerd, kon zij de bovengenoemde verdachten aanhouden; er werd niets uit de auto vermist.

Leek: automobilist onwel
Gistermiddag is een 51-jarige automobilist uit Jonkersvaart in de Waezenburglaan in Leek onwel geworden en tegen een boom gereden. De politie en medewerkers van de snel ter plaatse zijnde ambulancedienst hebben geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren; bij aankomst in het ziekenhuis bleek de man te zijn overleden.

Spijk: inbraak in personenauto
Gisternacht heeft men in een aan de Westersingel in Spijk geparkeerde personenauto ingebroken. Door het portier van het voertuig te forceren kon men in het interieur komen. Uit de auto heeft men een autoradio-CD-speler met een waarde van negenhonderd gulden ontvreemd.
Delfzijl: snelheidscontrole
Gistermorgen heeft de politie op de Provincialeweg N 360 in Delfzijl een snelheidscontrole gehouden. Van de 591 gecontroleerde bestuurders, reden 10 te hard; zij kregen allen een proces-verbaal.
Winschoten: verdachten diefstal auto aangehouden Vannacht heeft de politie op de Venne in Winschoten twee inwoners van Winschoten, beiden in de leeftijd van 15 jaar voor diefstal van een personenauto aangehouden. Een getuige had gezien, dat de beide verdachten aan de auto, die op een parkeerplaats die aan de Venne is gesitueerd, aan het morrelen waren. De ontvreemde auto werd even later op korte afstand van de plaats van het delict in de Paul Krugerstraat- teruggevonden; de verdachten waren spoorloos. Een goed signalement leidde tot de aanhouding van de verdachten, die korte tijd na het misdrijf konden worden aangehouden. Het voertuig is veiliggesteld.

Afdeling Communicatie: 0 50 - 5 995 010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie