Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NSAID's veroorzaken jaarlijks meer dan 400 sterfgevallen

Datum nieuwsfeit: 23-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NSAID's veroorzaken jaarlijks meer dan 400 sterfgevallen

Jaarlijks overlijden in Nederland minimaal 400 patiënten met chronische gewrichtsklachten aan ernstige bijwerkingen, veroorzaakt door het gebruik van NSAID's (pijnstillende en ontstekingsremmende geneesmiddelen). Dit blijkt uit een NIPO-onderzoek onder reumatologen, gastro-enterologen en 259 patiënten met chronische gewrichtsklachten. Deze gegevens zijn vrijdag 23 juni gepresenteerd tijdens het Eular-congres, een internationaal platform voor reumatologen, in Nice (Frankrijk). De totale kosten van de bijwerkingen van het grootschalige NSAID-gebruik worden in Nederland, aldus het Utrechtse Pharmo Instituut, geraamd op jaarlijks 300 miljoen gulden, exclusief de kosten voor ziekenhuisopnames en dergelijke.

NSAID's worden veel voorgeschreven ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie