Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gratis kit versnelt ontwikkeling IA-64 Linux-applicaties

Datum nieuwsfeit: 23-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gratis Kit versnelt ontwikkeling IA-64 Linux-applicaties

Amstelveen, 23 juni 2000 - Hewlett-Packard en Intel Corporation bieden Linux-gebruikers een gratis IA-64 ontwikkelaarskit. Met deze kit kunnen zij op Linux gebaseerde IA-64 applicaties ontwikkelen, testen en debuggen voor de nieuwe Intel Itanium-processor. HP gaat servers en werkstations leveren op basis van Itanium-processors voor Linux en andere besturingssystemen.

De ontwikkelaarskit is uniek omdat deze een IA-64 Linux Simulator bevat. Met deze door HP ontwikkelde simulator kunnen ontwikkelaars met IA-32 systemen de functionaliteit imiteren van een 64-bit Linux-systeem met Intel Itanium-processors. De kit bevat documentatie en links naar software libraries van Intel. Daarnaast bevat de nieuwe kit IA-64 Linux-softwaretools om de ontwikkelsnelheid te verhogen.

De opkomst van internet en open source-technieken voor softwareontwikkeling bieden nieuwe mogelijkheden om de ontwikkeling van nieuwe applicaties te versnellen. Ontwikkelaars kunnen softwareapplicaties live via internet delen, ontwikkelen en testen in een virtuele omgeving. Hiermee is een nieuw model voor softwareontwikkeling gevestigd.

Om tegemoet te komen aan de eisen van deze nieuwe op internet gebaseerde ontwikkelomgeving, stellen HP en Intel de nieuwe IA-64 Linux-ontwikkelaarskit gratis beschikbaar op
www.software.hp.com/ia64linux en op
developer.intel.com/design/ia-64/linux.htm .
Intel
Intel, de grootste chipfabrikant van de wereld, is ook toonaangevend fabrikant van computer-, netwerk- en communicatieproducten. Extra informatie over Intel is te vinden op www.intel.com/pressroom .
Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op www.hp.nl.

Hewlett-Packard is een toonaangevende leverancier van oplossingen en services voor computing en imaging voor zakelijke gebruikers en thuisgebruikers. De activiteiten van HP zijn gericht op het maximaal benutten van de mogelijkheden van internet voor zijn gebruikers en de verspreiding van elektronische diensten.

HP heeft 85.400 werknemers in dienst en behaalde in 1999 een omzet van circa
42,4 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 1999 ruim 2 miljard gulden.

(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie