Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bouwfonds kiest met EMC data-opslag voor onbelemmerde groei

Datum nieuwsfeit: 23-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

Bouwfonds kiest met EMC data-opslag voor zekerheid en onbelemmerde groei

Nieuwegein, 23 juni 2000 - Bouwfonds, een van de grootste ontwikkelaars en financiers van woningen en commercieel vastgoed in Nederland, heeft gekozen voor EMC als leverancier van opslagsystemen voor haar informatie-infrastructuur. Alle data in de twee rekencentra van Bouwfonds worden opgeslagen op EMC Symmetrix-systemen. Deze systemen worden dubbel uitgevoerd om de beschikbaarheid van data in geval van calamiteiten te garanderen. Bovendien verschaft de nieuwe EMC-infrastructuur Bouwfonds een platform dat een vrijwel onbegrensde groei van de zakelijke activiteiten kan ondersteunen. Heel belangrijk in de keuze van een nieuwe leverancier waren verder de ervaring en specialisatie van EMC op het gebied van opslag en het feit dat de EMC Symmetrix-systemen een belangrijk hogere opslagcapaciteit leveren dan enige andere leverancier.

De ICT-doelstellingen van Bouwfonds zijn erop gericht de werkmaatschappijen een infrastructuur te bieden met een hoog performance- en beveiligingsniveau. Tevens is in het ICT-beleid bepaald dat de capaciteit en robuustheid van de infrastructuur altijd op een dusdanig niveau dient te zijn, dat deze geen remmende factor vormt voor groei en uitbreiding van zakelijke activiteiten van de Bouwfonds-ondernemingen.

Centraal in de infrastructuur van Bouwfonds staan het rekencentrum in het hoofdkantoor in Hoevelaken en het rekencentrum bij Stater in Amersfoort. Beide zijn heterogene omgevingen van DEC/OpenVMS- en Unix-minisystemen, alsmede een groot aantal Windows NT-servers. De consolidatie van data moet overmatige groei van het aantal servers voorkomen en voor voldoende opslagcapaciteit zorgen voor de zich jaarlijks verdubbelende hoeveelheid data in de rekencentra. Symmetrix-systemen bieden de capaciteit en schaalbaarheid om een robuust platform te bouwen dat alle ruimte biedt aan toekomstige groei. Daarnaast wil Bouwfonds met de EMC-systemen volledige uitwijkmogelijkheden realiseren om in geval van calamiteiten de continuïteit van de bedrijfsvoering zeker te stellen.

Bouwfonds heeft voor de implementatie van de EMC-systemen drie projectfasen gedefinieerd. In de eerste fase is in de rekencentra in Hoevelaken en bij Stater in Amersfoort elk een Symmetrix-systeem geïmplementeerd. Daarbij zijn naast Open VMS en Unix, de Windows NT-servers aan de Symmetrix gekoppeld via een Connectrix, EMC's connectivity-oplossing op basis van fibre channel-technologie. Bouwfonds is daarmee de eerste EMC-site in Europa die de Connectrix op deze schaal en in combinatie met die verschillende besturingssystemen operationeel heeft. Deze eerste fase is in oktober 1999 afgerond.
In de tweede fase, die in juli wordt voltooid, creëert Bouwfonds een volledige schaduwomgeving voor de Symmetrix-systemen. Hierbij wordt de data door middel van mirroring real time in beide rekencentra opgeslagen. In de derde fase worden ook de servers waarop bedrijfskritische applicaties draaien, redundant gemaakt en gekoppeld aan de Symmetrix-systemen. Wanneer deze fase ultimo dit jaar is gerealiseerd, is de data van Bouwfonds maximaal beschermd tegen de gevolgen van uitval van servers of zelfs een compleet rekencentrum.

Bouwfonds
Bouwfonds is een onderneming met ruim 1.000 medewerkers verdeeld over een hoofdkantoor in Hoevelaken en vijf regiokantoren in Nederland, vier in Duitsland en één in België. De omzet bedraagt 4 miljard gulden en het balanstotaal is ruim 34 miljard gulden. De werkmaatschappijen van Bouwfonds richten zich op het ontwikkelen en financieren van woningen, winkelcentra, kantoren en bedrijfsgebouwen. Dochteronderneming Stater richt zich op portfoliomanagement en heeft 30% van de Nederlandse hypotheekmarkt in beheer. Voor meer informatie over Bouwfonds: www.bouwfonds.nl.
EMC
EMC Corporation, gevestigd in Hopkinton, de Verenigde Staten, is marktleider in de snel groeiende markt voor intelligente enterprise opslagsystemen, software, netwerken en services. Ook op technologisch gebied loopt EMC voorop. De producten van het bedrijf dragen zorg voor opslag, toegang, beheer en bescherming van informatie, vanuit alle belangrijke IT-omgevingen, waaronder Unix, Windows NT, Linux, mainframes en andere platforms. EMC is genoteerd aan de New York Stock Exchange en beschikt over eigen vestigingen in de meeste landen, waaronder EMC Computer Systems (Benelux) B.V. in Nieuwegein. EMC maakt tevens deel uit van de S&P 500 Index. Voor meer informatie over EMC en haar producten: www.emc.com.
Voor meer informatie:
EMC Computer Systems (Benelux) B.V., tel: 030 600 92 00, contactpersoon: Karin Klerk of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, tel : 023 562 82 08, contactpersoon: Berith Selling (e-mail: (beriths@monogram.nl)) of Robert W. de Moll (e-mail: (robertdm@monogram.nl)).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie