Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ella Vogelaar projectleider Taskforce Inburgering

Datum nieuwsfeit: 23-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ella Vogelaar projectleider Taskforce Inburgering Een persbericht bij het onderwerp Grotestedenbeleid
23 juni 2000
Ella Vogelaar wordt de projectleider van de onlangs door minister Van Boxtel opgerichte Taskforce Inburgering. Dit staat in de brief van minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) die hij, mede namens de ministers Hermans (OCenW) en Vermeend (SZW) en staatssecretaris Vliegenthart (VWS), vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Ella Vogelaar is de afgelopen jaren landelijk procesmanager van het project Samenwerking Werk en Inkomen (SWI) geweest en kent het veld van de uitvoeringsorganisaties voor inburgering goed. Haar loopbaan heeft voor een belangrijk deel in het teken gestaan van onderwijs, minderheden en arbeidsmarktbeleid. Vogelaar wordt ondersteund door de heer Martien van der Krogt, die projectmanager van de Taskforce Inburgering is. Tevens is hij directeur van de groep sociale zekerheid bij Cap Gemini Ernst & Young. De Taskforce Inburgering heeft een drietal taken. Zo houdt ze zich bezig met het wegwerken van de huidige wachtlijsten voor taallessen aan etnische minderheden, die al wat langer in Nederland zijn. Ook wil ze de uitvoering van het inburgeringsbeleid verbeteren. Het kabinet en de Tweede Kamer hebben namelijk geconstateerd dat anderhalf jaar na invoering van de verplichte inburgering van nieuwkomers flink wat is bereikt, maar dat er ook verbeteringen nodig zijn. Tot slot heeft de Taskforce tot taak om een opzet te maken van een informatie- en registratiesysteem, dat de monitoring van inburgering moet vereenvoudigen.
Met de instelling van de Taskforce Inburgering geeft het kabinet aan dat bij de inburgering verbeteringen in uitvoering en beleid snel moeten worden gerealiseerd. Deze verbeterpunten liggen onder meer op het gebied van de regievoering en clustervorming door gemeenten, de informatie-uitwisseling tussen de uitvoerende instanties, de afspraken die tussen organisaties worden gemaakt, de kwaliteit en de flexibiliteit van het onderwijsaanbod en de doorgeleiding naar werk na afronding van het
inburgeringsprogramma. Daarnaast is de Taskforce een middel om ervaringen en signalen op te vangen uit het veld van de uitvoeringsorganisaties voor inburgering, te weten: gemeenten, regionale opleidingscentra en arbeidsvoorziening. De Taskforce zal over één jaar rapporteren over het wegwerken van de huidige wachtlijsten voor taallessen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie