Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start aanleg kunstgrasvelden gemeente Leiden

Datum nieuwsfeit: 23-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Carolien Schippers

071-516 53 25

Start aanleg kunstgrasvelden

Vrijdag 23 juni 2000 verricht wethouder Pechtold (Milieu, Sport, Cultuur en Grotestedenbeleid) de officiële aftrap voor de aanleg van een aantal kunstgrassportvelden (*) in Leiden.
Om 15.30 uur zal hij, samen met de voorzitters van de voetbalverenigingen Leiden en Docos, een vrachtwagen zand storten op het terrein van voetbalvereniging Leiden aan de Smaragdlaan 97 a. De actie van de wethouder markeert de start van de uitvoering van de nota 'De Leidse Groene Velden' die in december 1999 door de gemeenteraad is vastgesteld. In 2000 en 2001 zullen de eerste prioriteiten in het kader van de nota worden uitgevoerd, zodat de verenigingen DOCOS, VVLeiden, UVS en Sporting Trigon betere velden tot hun beschikking krijgen.

Korte toelichting

- Nota 'De Leidse Groene Velden'.
De nota 'De leidse Groene Velden' geeft aan wat het belang van sportvelden voor de sport in Leiden is. Daarnaast is er in de nota vanuit ecologisch standpunt en het perspectief van ruimtelijke ordening naar de Leidse sportvelden gekeken. Ook multifunctionaliteit (diverse sporten en verschillende sportactiviteiten: training, wedstrijden) en recreatief gebruik worden in de nota besproken.
- Voorstellen voor de verbetering van sportvelden. Noord: - korfbalvelden Pernix inpassen in sportpark Noord; aanleg van WETRA- en/of kunstgras-
trainingsvelden voor voetbal en twee kunstgrasvelden voor korfbal.
- WETRA- en/of kunstgrastrainingsvelden voor voetbal in de Kikkerpolder.
West: - WETRA- en/of kunstgrastrainingsvelden voor voetbal in het Morskwartier.

- aanleg kunstgrasveld aan de saffierstraat; restruimte gebruiken voor groenvoorziening.

(*) Sportvelden kunnen bestaan uit: natuurgras, kunstgras (100% kunstgrasvezel) of WETRA (95% natuurgras, 5% kunstgrasvezel)

Zuid-Oost: - aanleg van kunstgras aan de Zoeterwoudsesingel; restruimte herbestemmen.

In het algemeen geldt dat bij het herbestemmen van de vrijgekomen ruimte veel aandacht zal worden besteed aan de mogelijkheden voor speel- en groenvoorzieningen.
De totale kosten van de prioriteiten die als eerste worden uitgevoerd bedragen fl 3 miljoen.
De werkzaamheden starten juni 2000 en zullen naar verwachting duren tot september 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie