Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatiemiddag over akties tegen kernwapens

Datum nieuwsfeit: 24-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


| De Vredessite / Nieuws 2000 |

Informatiemiddag over (akties tegen) kernwapens

Zaterdag 24 juni 2000

Op zaterdag 24 juni organiseert Omslag, werkplaats voor duurzame ontwikkeling, in samenwerking met Akties Tegen Kernwapens, een info-dag over akties tegen kernwapens.
De dag duurt van 12:00-17:00 uur en vindt plaats bij Omslag, Hoogstraat 301a, Eindhoven. Wie wil kan na afloop blijven mee-eten (vooraf opgeven: 040-2910295).
Vanaf 14:00 wordt uitleg gegeven over de (illegale!) aanwezigheid van kernwapens op vliegbasis Volkel: hoeveel kernwapens liggen er en waar, welke bewijzen zijn er, waarom zijn ze illegaal? Een video geeft uitleg over de betekenis van de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (oa. door Phon van den Biesen) en er zijn opnamen van de burgerinspektie van de NAVO-basis Kleine Brogel waar, net als op Volkel, Amerikaanse kernwapens liggen opgeslagen. Betrokken aktivisten lichten de beelden toe en vertellen over de ideeen achter, en hun eigen ervaringen tijdens, burgerinspekties en andere akties tegen kernwapens. De info-dag dient als aanloop naar een nieuwe burgerinspektie van vliegbasis Volkel op 1 oktober 2000, in het kader van de wereldwijde Abolition Day. De plannen en ideeen voor deze nieuwe, openbaar aan te kondigen aktie, worden kort uiteengezet (zie oproep op het menu).
Omslag organiseert de info-dag op 24 juni als 'aanloopdag'. Vanaf
12:00 uur is iedereen welkom om rond te kijken op de (nieuwe!) lokatie van Omslag en om informeel kennis te maken. Het thema van de dag, akties tegen kernwapens, begint rond 14:00 uur. (Omslag is goed per openbaar vervoer te bereiken. Vanaf NS-Eindhoven bus 3 tot halte Bayeuxlaan. Dan nog 5 minuten lopen). Wie komt wordt verzocht zich vooraf even aan te melden. Telefoon: 040-2910295, e-mail: (omslag@omslag.nl)
Meer informatie over (akties tegen) kernwapens in Nederland op de website: www.ddh.nl/vrede/kernwapens

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie