Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NK Basketbal-junioren en jeugdclinics in Stadskanaal

Datum nieuwsfeit: 24-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht:

Evenementen:


1. Jeugdclinic

2. Nationale Coach clinic voor trainers / coaches niveau JTB en Trainer A.
3. Nederlandse kampioenschappen Rayon selecties.

Algemeen:
Data : NK jun 24 en 25 juni 2000 .
Tijden: zaterdag vanaf 10.30 uur tot 20.00 uur, zondag vanaf 08.30 uur t/m
18.00 uur.
Clinics 24 juni : Jeugdclinc 10.00 u - 13.00 uur. Clinic voor trainers :
13.15 uur tot ongeveer 17.00 uur.

Plaats : Euroase Sport- en vakantiepark Het Pagedal in Stadskanaal. Organisatie: NBB in samenwerking met de plaatselijke basketbal vereniging Jahn II.

NK Junioren. ( m/v)
Voor de derde achtereenvolgende keer wordt dit kampioenschap voor Rayon junioren teams in Stadskanaal georganiseerd.
Nederland kent op basketbalgebied 5 Rayons. Elk Rayon vaardigt een team af. De beste junioren worden hiervoor geselecteerd. Belangrijk voor de deelnemende jongens en meisjes is, dat het toernooi geldt als selectie voor het nationaal team.
De beide bondscoaches zijn verantwoordelijk zijn voor de te maken keuzes, zijn gedurende de beide dagen in Stadskanaal aanwezig. Jeugdclinc.
De officiele naam:" Rabobank Basketball Jeugd clinic" We willen proberen om deze clinic een vaste plaats op de jaaragenda van de NBB te geven. Dit heeft een kans van slagen doordat de Rabo bank voor ondersteuning zorgt.
De spelers(sters) van 12 - 18 jaar worden begeleid door spelers uit de eredivisie.
De tennishal wordt omgetoverd in een basketbalhal met allemaal kleine veldjes. De lesgevers zullen hun beste oefeningen aan de kinderen bekend maken. Ook zullen de jeugdige spelers(sters) de nodige tips ontvangen die leiden tot nog meer kennis van het spel basketbal. Hierdoor zal het plezier in het spelen en trainen alleen maar toenemen. Iedereen is welkom. De trainers zijn instaat om de spelers en speelsters op hun eigen niveau les te geven.
De spelers die hebben toegezegd te helpen zijn: Erik Schuur, Niels Vorenhout, Hein-Gerd Triemstra en Nitzan Hadash, allen spelers van MPC Donar Groningen.

Coaches clinic:
Voor alle trainers in Noord Nederland hebben we een schitterend programma kunnen opstellen, om hun vaardigheden bij te houden en /of iets nieuws te leren.
Als inleiders hebben we kunnen vastleggen: Ben Ponsion (aanval), Rob Nieboer (verdediging) en Jan Smid (looptraining).
Doordat de clinic is erkend door de NBB kunnen alle trainers en coaches tot en met licentie A hun licentie laten afstempelen om zodoende aan hun verplichting te voldoen om per twee jaar een aantal her- en bijscholingen te volgen.

Hoe is de stand?
Stand van zaken op dit moment(13 juni) : aanmeldingen jeugdclinic : 52. We gaan tot 100. Bij meer dan 50 is de organisatie tevreden over de opkomst. Opvallend: er zijn tot nu toe slechts 2 aanmeldingen uit Stadskanaal binnen. Misschien dat de jeugd zich op de dag zelf aanmeldt bij de kassa. De aanmeldingen voor de clinic voor trainers druppelen gestaag binnen. Deze clinc gaat ongeacht het aantal aanwezige deelnemers door.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:
Dhr. B. Wiersema. Sport- en vakantiepark Het
Pagedal
Tel.: 0599-619430 Dhr. R.Maréchal Tel:0599-611000
E-mail : (B_Wiersema@hotmail.com) E-mail: (info.pagedal@euroase.nl)
P.s. bezoek ook onze homepage www.euroase.com Speciaal aanbevolen: www.specialolympics.nl , www.nellicoomangames.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie