Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rizla+ Dutch TT Assen

Datum nieuwsfeit: 24-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
TT Circuit Assen, 7 juni 2000

Rizla+ Dutch TT Assen:
de beste show ter wereld!

Zeker na de zinderende 500cc race in Mugello eind mei waren alle race-fans het er mee eens: De wegrace Grand Prix-serie is de beste show ter wereld. Ontelbare wisselingen aan de kop van het veld, tien verschillende race-leiders, vijf verschillende 500cc winnaars bij de eerste zes Grands Prix en sinds 16 GP's heeft geen enkele 500cc coureur twee keer achtereen een Grand Prix gewonnen! Het belooft in Assen een schitterende jubileum editie te worden van de Rizla+ Dutch TT, te meer omdat ter ere van het 75-jarig bestaan van het circuit aan het uiterst attractieve GP wedstrijdprogramma in de 125cc, 250cc en 500cc klasse ook nog eens een drietal races voor het Europees Kampioenschap zijn toegevoegd.

Vlak voor de rust in het Grand Prix-seizoen lijkt het er naar uit te zien dat Kenny Roberts (Suzuki) en Carlos Checa (Yamaha) onderling uit gaan maken wie de 500cc titel mee naar huis kan nemen. Beiden voeren immers met 100 WK-punten de WK-tussenstand aan. “Als wij de titel verliezen, zijn we daar zelf schuldig aan”, is Kenny Roberts (26) zich bewust. “Onze motorfiets is bij alle GP's goed voor een topklassering. Maar ik heb bij de bandenkeuze tot nu toe nog niet echt van geluk mogen spreken. Daarbij is de machine betrouwbaarder dan vorig jaar, en waken we voor crashes of uitvallen.” Maar Roberts is er zeker van dat hij het hele seizoen, en zeker tijdens de 70e Rizla Dutch TT, de hete adem van de concurrentie in z'n nek zal voelen. De 27-jarige Spanjaard Carlos Checa voorop, gevolgd door Garry McCoy, Norick Abe, Alex Crivillé en Loris Capirossi, die in tegenstelling tot Roberts (2x) dit jaar allen een keer de hoogste trede van het 500cc ereschavot mochten bestijgen.

Van den Goorbergh aast op lage top 10 klassering
Maar ook Max Biaggi en Valentino Rossi (die weliswaar drie race-crashes in 6 GP's meemaakten) als Regis Laconi, Tadayuki Okada (vorig jaar winnaar in Assen) als Alex Barros kunnen tijdens de 70e Rizla+ Dutch TT voor verrassingen zorgen. En wat te denken van de Oranje-talent Jurgen van den Goorbergh. “Ik richt mij op een plaats bij de top 10. Normaal gesproken is op de Honda V2 een klassering tussen de 8e en 12e plaats mogelijk, maar in Assen haal je toch altijd wat méér uit de kast. De steun van het altijd uitzinnige publiek is enorm en zal me ook dit jaar weer net dat beetje extra geven”, weet Rizla+ coureur Jurgen van den Goorbergh, die met scores in alle GP's een hele sterke 13e positie in de WK-stand bezet en het hart van menig oranje-fan weer op hol zal doen slaan.
Janssen: “In Assen gaat het lukken…!”
In de 250cc klasse kan alleen de Fransman Olivier Jacque de Japanse hegemonie nog enigszins in toom houden. Zijn teammaat Shinya Nakano pakte reeds drie keer de volle winst en een 2e plaats en heeft zijn landgenoten Katoh en Ukawa eigenlijk als enige concurrenten. Of de Duitse vechtersbaas Ralf Waldmann moet voor het in grote getale naar Assen komende Duitse publiek kunnen schitteren. ‘Waldi' zegevierde in Jerez, maar komt met twee crashes maar tot de helft van het aantal WK-punten als de koplopers. En wat kunnen we verwachten van 250cc Rizla+ coureur Jarno Janssen? “Heel veel”, opent Janssen resoluut. “In de laatste twee GP's had ik al punten kunnen pakken, als het mechaniek me niet in de steek had gelaten. Ik voel dat die eerste WK-punten van dit seizoen er aan zitten te komen, en wat zou dat niet mooi zijn als dat nét als vorig jaar ook weer in Assen kan gebeuren. Ik weet dat het voor eigen publiek zeker kan”, aldus Janssen, die aast op een plaats dicht bij de top 10.
Wildcards
In de 125cc categorie boekten Roberto Locatelli en Youichi Ui ieder twee overwinningen, maar wereldkampioen Emilio Alzamora, die vorig jaar de titel pakte zonder ook maar één GP te winnen, scoort ook nu weer met regelmaat en zegevierde nu voor eigen publiek in Jerez. In de 125cc en 250cc klasse zullen de Nederlandse wildcard-rijders, die een Grand Prix-start prefereerden boven deelname aan het Euro Open die in het bijprogramma van de Dutch TT wordt verreden, zonder twijfel van zich doen spreken. Ronnie Timmer, Harold de Haan, Patrick Lakerveld en Wilhelm van Leeuwen kwamen vorig jaar ook al in de 125cc klasse met een wildcard aan de start, dat hen naast een enorme schat aan ervaring ook flinke dosis publiciteit opleverde. Weliswaar geen punten, maar met een 18e plaats voor Lakerveld en 20e voor Timmer, mochten beide jonge talenten zeker tevreden zijn. De 250cc wildcards gaan dit jaar naar Rob Filart, Jan Blok, Arnold Litjens en Gert Pieper, waarvan de jonge talentvolle Litjens wel eens voor een verrassend debuut zou kunnen zorgen.
Nieuwe accommodatie
De organisatie biedt de heren Grand Prix-coureurs een fraai cadeau tijdens de 70e jubileum TT. De veiligheidszones zijn bij de Haarbocht, Madijk, Ossebroeken, Strubben en Stekkenwal zodanig aangepast, dat Grand Prix-veiligheids vertegenwoordiger Franco Uncini, die in het verleden nog wel eens sceptisch was over de veiligheid van het TT Circuit Assen, het bestuur drie weken geleden tijdens de homologatie van de baan uitvoerig complimenteerde met de woorden: “Assen is really going for ‘pole position', and not only in safety-measures!” Daarmee doelt de ex-500cc wereldkampioen ook op de nieuwe accommodatie met 34 pitboxen van 6 x 12 meter -waarin zelfs een Formule 1 team zich prima thuis voelt-, de nieuwe 5 etages hoge wedstrijdtoren en het nieuwe media centre, waarvan de inrichting en voorzieningen reeds op toekomstige verlangens is voorbereid.
Stijgende populariteit
Assen is voor vele honderdduizenden motorsportliefhebbers het motormekka van Europa, en de Rizla+ Dutch TT vormt voor alle Grand Prix-coureurs hét evenement van het seizoen, dat maar al te vaak scherprechter heeft gefungeerd. De groeiende populariteit van de motor Grands Prix in eigen land en ook ver daar buiten, leverde vorig jaar al bijna 20.000 bezoekers méér op (zowel 10.000 met de trainingen als tijdens de race-dag) dan het jaar ervoor. Het publiek is uitzinnig en het ruim 6 km lange circuit op de Drentse hei zal ook dit jaar op de traditionele laatste zaterdag in juni (24 juni) worden omzoomd door méér dan 100.000 bezoekers.
Traditie
Traditie speelt een belangrijke rol, want jaar in jaar uit prijkt de Rizla+ Dutch TT tijdens het laatste weekeinde in juni op de kalender. Voor duizenden dagjesmensen en tienduizenden wegracefans vormt de TT van Assen al jaren een zelfde belangrijk punt op de kalender als de Kerstmis en Pasen. Daarbij zorgen de organisatoren in Assen al jaren lang voor een aantrekkelijk bijprogramma. In 2000 worden er totaal 7 races afgewikkeld. Naast de Grand Prix-races in de 125, 250 en 500cc staan er ook drie races voor het Europees Kampioenschap (125cc, 250cc en Supersport) op het programma. Op donderdagavond wordt om 19.45 uur de eerste race afgewerkt in de Suzuki GSX-R 600 Cup, en nieuw op de vrijdagavond is de EK 125cc race, die om 17.45 uur de allesbeslissende trainingsdag afsluit.
Spektakel voor 6 tientjes
Nergens ter wereld kan het publiek op de tribunes en taluds van zo dichtbij van de stuurmanskunsten van de Grand Prix-coureurs genieten als in Assen. Dat schept een perfecte band tussen de coureurs en het honderdduizend-koppige publiek, waarvan er vaak al meer dan 40.000 de twee trainingsdagen bezoeken. Daarnaast zorgen ‘s werelds beste race-asfalt en de schuin omhoog oplopende bochten steevast voor de meest spectaculaire en spannende races van het seizoen. De uiterst billijke entreeprijzen, een toegangskaart voor een hele dag spektakel is er al voor ƒ 60,-, vormen een ander pluspunt in de succesformule van de Rizla+ Dutch TT. Het grote scala aan randactiviteiten, waaronder de beroemde TT-nacht (vrijdagavond) met tal van attracties, een grote kermis en optredens van tientallen bands op verschillende podia in de binnenstad van Assen, maken het fenomeen Rizla+ Dutch TT compleet.
TT Circuit Assen
Willem Lute (Press Officer)

w.lute@tt-assen.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...