Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 24-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Nacht van Assen tot 4.30 uur
04:22 zaterdag 24 juni 2000

Ernest Zinsmeyer 0622 662875 (tot ca. 6.00 uur bereikbaar)

ALGEMEEN.

De TT-Nacht is tot nu toe bijzonder rustig verlopen. Er hebben zich geen ordeverstoringen voorgedaan. Enkele aanhoudingen zijn verricht voor uiteenlopende feiten. Uit voorzorg zijn in Witten diverse brandbare spullen in beslag genomen. Ook is hier op verschillende plaatsen vuurwerk in beslag genomen. Voor vuurwerkpistolen zijn transacties aangeboden van 300 gulden. Voor twee dozen met vuurwerkbommen is aan een inwoner van Horn een transactie aangeboden van 4600 gulden. Ook zijn waarschuwingen uitgedeeld voor geluidsovertredingen met muziekinstallaties en lawaaimachines. Twee lawaaimachines zijn preventief ingenomen. Een van de in Rolde gestolen motoren is onbeschadigd en compleet terug gevonden.
AANHOUDINGEN NA MISHANDELING

Donderdagnacht is in de Rolderstraat een 17-jarige jongen uit Taarlo mishandeld. Hij had klappen en trappen gehad, om onduidelijke redenen. De twee daders, 23 en 25 jaar en afkomstig uit Assen, zijn vervolgens aangehouden.

MEDISCHE HULP

Aan tientallen mensen is medische hulp verleend voor letsel bij kleine ongevalletjes. Een Duitse jongeman viel bijvoorbeeld uit een vlaggenmast. Een ander liep brandwonden op toen vuurwerk in zijn handen ontplofte. Een volgende pechvogel kreeg een mes in zn voet bij een ongelukkige worp door zijn kameraad.

VALSE TOEGANGSKAARTEN

Vrijdag zijn in het begin van de avond valse toegangskaarten voor de VIP Building Dutch TT aangetroffen. Deze kaarten zijn te koop aangeboden voor bedragen van 15 en 25 gulden op de campings in Witten. Twee mannen zijn met een dergelijke valse kaart aangetroffen. Uit hun verklaringen is gebleken dat een ongeveer 30-jarige Nederlandse man met een zwarte snor de kaarten heeft verkocht. Op basis van dit signalement is gezocht naar deze verkoper, maar tot op dit moment zonder resultaat.

MAN MET PISTOOL AANGEHOUDEN

Vrijdagavond tegen 18.00 uur zagen politiemensen op een camping aan de Haarweg een 32-jarige man uit het Duitse Delbruck met een pistool twee schoten lossen. Bij nader onderzoek bleek het om een echt 9-mm pistool te gaan. De man is (was?) in Duitsland gerechtigd om het vuurwapen te dragen als lid van een schietvereniging. Hij krijgt een dagvaarding.
ALCOHOL

Vrijdag omstreeks 23.00 uur reed een 35-jarige man uit Groningen met zijn auto over de Industrieweg, terwijl hij gedronken had. Bij de ademtest blies hij 485, ongeveer 1,1 promille. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding.

SPIEGEL POLITIEAUTO VERNIELD

Vrijdagavond tegen 23.15 uur liep een 34-jarige man uit Haringvliet tegen een politieauto op de Witterhaar. De buitenspiegel werd daarbij vernield. De man betaalde ter plekke de schade van f250.-
FORSE SNELHEIDSOVERTREDING

Bij een snelheidscontrole op de N33 bij Gieten is een motorrijder geflitst bij een snelheid van 212 kilometer per uur, meer dan twee keer de maximumsnelheid.

AUTO-INBRAKEN

Vrijdagavond is een radardetector gestolen uit de auto van een 31-jarige man uit Ruinen. De auto stond geparkeerd aan de Philipsweg. In de Frans Halslaan verdween een radio-cd-combinatie uit de auto van een 45-jarige inwoner van Rolde.

BOOM VERNIELD

Vrijdagavond omstreeks 23.15 uur is een 20-jarige jongeman uit Donkerbroek aangehouden, nadat hij op De Haar een boompje had omgeduwd. Nadat hij een boete van 100 gulden had betaald, kon hij de straat weer op.

GEZICHT VERBRAND

Tegen 2.30 uur is een inwoner van Putten bij de politiepost Witten binnengebracht met ernstige brandwonden. Op een of andere wijze had hij een steekvlam in zijn gezicht gekregen, en had daarbij derdegraads brandwonden opgelopen. Hij is overgebracht naar het brandwondencentrum in Groningen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie