Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeenschapsonderwijs huldigde verdienstelijke leerlingen

Datum nieuwsfeit: 24-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Sector Pers en Public Relations
Contactpersoon: Dries Vandermeersch
E.Jacqmainlaan 20, 1000 Brussel
tel. (02)790 93 06 - fax (02)790 95 06 - gsm: (0477)23 13 57 e-mail: (dries.vandermeersch@gemeenschapsonderwijs.be)
PERSBERICHT

Datum: 24 juni 2000
Fax /e-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties
Betreft: Gemeenschapsonderwijs huldigde zijn verdienstelijke leerlingen

Op zaterdag 24 juni huldigde het Gemeenschapsonderwijs zijn verdienstelijke leerlingen. Deze huldiging is een jaarlijkse traditie die tot doel heeft de leerlingen die zich tijdens het jaar onderscheiden hebben op verschillende vlakken nog eens extra in de bloemetjes te zetten. Dit ging van laureaten in een specifiek vakgebied (bijvoorbeeld eerste plaats in een champagneproef) over sportprestaties (Belgisch kampioen Karate) naar meer cultureel gerichte wedstrijden (eerste plaats opstelwedstrijd School zonder Racisme, realisatie van Tablaux vivants van James Ensor).

Zowel leerlingen die een wedstrijd wonnen (bv Microsoft award) of leerlingen die een speciaal project ontwikkelden (Kunstproject Modern Times) kwamen aan bod tijdens deze huldiging. Naast wedstrijden die niet werden georganiseerd door het gemeenschapsonderwijs, kwamen die wedstrijden wel georganiseerd door het Gemeenschapsonderwijs ook aan bod.

Uit de verschillende honderden inzendingen werden er door een selectiecommissie in totaal 76 individuele leerlingen, 57 groepsprijzen en 7 uiterst waardevolle projecten uitgekozen om te worden gehuldigd

Naast de leerlingen en leerkrachten nodigde het Gemeenschapsonderwijs ook de ouders uit. In de aanwezigheid van ongeveer 650 personen ontvingen de laureaten uit de handen van de top van het Gemeenschapsonderwijs een extra aanmoedigingsprijs. Tijdens deze plechtigheid vond ook de uitreiking plaats van de Dirk Frimoutprijs, een prijs voor wetenschappen binnen het Gemeenschapsonderwijs. Laureaat van deze prijs werden drie leerlingen uit het Koninklijk Atheneum van Sint-Niklaas met een werk over de verkleuring van de hemel onder invloed van aërosol piepkleine stof- en waterdeeltjes met de titel: " Blauwe luchten, minder blauw".

Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met de persverantwoordelijke, Dries Vandermeersch. d

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie