Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Concert Tropeninstituut: ShivaNova / Sangeeta

Datum nieuwsfeit: 24-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Anti Racisme Informatie Centrum


Concert: ShivaNova / Sangeeta


24 juni 2000

Tropeninstituut - Grote Zaal/Marmeren Hal
Mauritskade 63
Amsterdam Oost

ShivaNova is de 9 musici bestaande band van Brits-Indiase pianiste en componiste Priti Paintal. De musici komen uit verschillende muzikale disciplines. De muziek bevat niet alleen oosterse en westerse elementen, maar ook Afrikaanse stijlen. Leading lady Priti Paintal is vooral bekend geworden met klassieke muziek. Zij componeerde o.a. voor Delhi Symphony Orchestra en Bournemouth Sinfonietta. Priti Paintal interpreteert de traditie op haar eigen manier tot iets nieuws. Zij noemt haar muziek geen fusion, maar een nieuwe vorm van muziek waarin het experiment een belangrijke rol speelt. Het effect is intrigerend. De intelligente mix heeft een mystiek, soms bijna hypnotiserend effect. Ondanks de traditionele elementen een zeer hedendaags en origineel geluid.

De Indiase zangeres Sangeeta is een pionier in de hedendaagse Indiase/hindostaanse muziek. Haar doorbraak beleefde zij in Engeland waar zij zeer populair is in vooral het danscircuit. De CD Flowers in the Wind brak in Engeland alle verkooprecords en stond hoog in de hindie charts. Sangeeta's muziek is enerzijds beïnvloed door de Britse pop, house en reggae, anderzijds door de bhangra, Asian Underground, Bollywoodmuziek en de klassieke Indiase muziek. Synthesizers en elektrische drums zijn een wezenlijk onderdeel in haar band wat een breuk betekent met de traditionele Indiase muziek. Het resultaat is een levendige muziek met explosieve ritmes en swingende liefdesliedjes. Sangeeta laat de liefde wiegen schreef Stan Rijven in Trouw op 6 april 1998 naar aanleiding van een eerder optreden van deze bijzondere zangeres.

Na afloop is in de Marmeren Hal een Asian Dance Party onder leiding van DJ Kenneth.

aanvang: 20:30
toegang: F 25.00 (F 20.00)
informatie: 020 - 5688451

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie