Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationale dag van de visserij in West-Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 25-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Nationale dag van de visserij - 25 juni 2000 Brugge, 25/5/2000

Proosdij
Burg 2
B - 8000 Brugge
Telefoon 050/40 56 29
Telefax 050/ 40 56 01
E-Mail : provincie@west-vlaanderen.be

Brugge, 25 mei 2000
2000/DPC/PB/Nr.108

behandelend ambtenaar : Peter Verheecke

NATIONALE DAG VAN DE VISSERIJ
25 JUNI 2000

Het jaarlijkse Vistival van Heist, wordt dit jaar uitgebreid tot een Nationale Dag van de Visserij.
De minister van landbouw Gabriels zal naast gouverneur, Paul Breyne, burgemeester Lippens en Manu Desutter, voorzitter van het Visserij Informatiecentrum het woord voeren op de Academische zitting, die deze Nationale Dag zal openen.

Op die bewuste dag wordt niet alleen aandacht geschonken aan de traditionele visserijtechnieken, maar worden heel wat moderne technieken tentoongesteld door allerlei bedrijven. De mensen kunnen bijvoorbeeld leren hoe de Noordzee gevoed wordt met jonge gekweekte tongetjes en mini tarbotjes, hoe op een milieuvriendelijke wijze garnalen gevangen worden. Maar dit is slechts een greep uit het aanbod.

Op vlak van de traditionele visserijtechnieken kunt u ook je hartje ophalen: u kunt zowel het garnaalpellen aanleren als het breien van een visnet.
Bovendien krijgen de visliefhebbers de kans om heel wat te degusteren. Er wordt die dag 1500 liter vissoep bereid, er zijn ook nog gebakken pladijzen, maatjes, paëlla, enz. èn er is een jeneverstand. Tenslotte zullen er verscheidene folkloristische groepen optreden.
Er worden die dag eveneens diverse tentoonstellingen georganiseerd. Het oude visgebeuren wordt in beeld gebracht en er worden verschillende soorten verse vis uit de Noordzee tentoongesteld.

Het Provinciaal Maritiem Instituut opent die dag ook zijn deuren. Uiteraard kunt u er alles vernemen over de opleiding tot het vissersberoep.

Voor meer informatie kunt u altijd terecht op:
het Secretariaat van Unizo, Sint-Antoniusstraat 43, 8301 Knokke-Heist.
Tel: 050/51 30 32
Fax: 050/ 51 65 56

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie