Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 25-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: utrecht 25-06-2000

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 10.30 uur
Brand in flatgebouw

DE BILT Zondagochtend rond half zeven is er aan de Francois Mauriacweg brand ontstaan in de centrale hal van een flatgebouw. Er was sprake van hevige rookontwikkeling. Ongeveer 40 mensen moesten geëvacueerd worden. Zij werden enkele uren opgevangen in het Dorpshuis. Ook de burgemeester was hier aanwezig. Niemand raakte bij de brand gewond. De centrale hal is grotendeels vernield, maar er zijn geen woningen uitgebrand. Wel was er veel rookschade. Na een paar uur konden de bewoners terug naar hun huizen.

De Technische Recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Zinloos geweld

ZEIST Op de Prins Bernhardlaan is zaterdagavond rond half elf een 15-jarige jongen uit Zeist geslagen door een nog onbekende jongen. De Zeistenaar reed op zijn fiets over de laan toen hem een jongen tegemoet kwam lopen. Bij het passeren raakte hij met zijn arm de wandelaar. Deze werd hier kwaad om en viel de jongen in zijn rug aan en stompte hem een paar keer op zijn hoofd.

De dader is nog spoorloos.

Verkeerscontroles in Binnensticht

ZEIST Op verschillende plaatsen in Zeist zijn zaterdagavond snelheidscontroles met behulp van de lasergun gehouden. Op de Dreef werden 20 autos gemeten waarvan er 3 te hard reden. Op de Panweg reed er van de 10 gemeten autos slechts 1 te hard. Op de Weteringlaan werden 30 autos gemeten. Er reden er 5 te hard. Op de Griffensteijnselaan reden 4 van de 15 passerende autos te hard.

Op de Utrechtseweg ter hoogte van Zeist werd zaterdagochtend een radarcontrole gehouden. In één uur tijd passeerden 580 voertuigen de controlepost. Hiervan reden er 57 harder dan 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 116 km per uur.

Bij een radarcontrole in Groenekan op de Koningin Wilhelminaweg werden zaterdagmiddag 279 autos gemeten. Er reden er 51 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 77 km p/u waar 50 maximaal is toegestaan.

Op de Amersfoortseweg in Huis ter Heide werd zaterdagochtend een radarcontrole gehouden. Er werden 887 autos gemeten waarvan er 35 harder reden dan de toegestane 80 km per uur. De hoogste snelheid was 109 km p/u.

Alle overtreders kunnen hun bekeuring binnenkort tegemoet zien.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie