Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De Effenaar Eindhoven: European Metallica Convention

Datum nieuwsfeit: 25-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
De Effenaar Eindhoven

zondag 25: Special: 12.00 -17.00: Gratis
European Metallica Convention
geen voorverkoop
De Effenaar presenteert i.s.m. 'Kobo Productions' de European Metallica Convention. Dit is dé gelegenheid waarbij leden van de diverse Europese Metallica Fanclub Chapters samenkomen. Buiten een 'meet and greet' zal er een uitgebreide metal-platenbeurs zijn, met natuurlijk bijzondere aandacht voor het Metallica werk. Ook zullen er exclusieve video en audio opnames te zien en te horen zijn. Als klap op de vuurpijl is er nog een loterij met exclusieve Metallica collectors-items.zondag 25: Concert: 21.00: f 25,-
European Metallica Convention
Apocalyptica & Nutellica
vvk start 4 - 6
In het kader van de European Metallica Fanclub Convention presenteert de Effenaar vanavond twee zeer verschillende eerbetonen aan Metallica.
Toen vier jonge Finse cellisten er tijdens hun conservatorium-studie achter kwamen dat ze een grote liefde voor Metallica bleken te delen, richtten ze Apocalyptica op. Nooit geweten dat vier cello's zo heftig konden klinken! Hun interpretaties van onder andere de Metallica nummers 'Enter Sandman', 'The Unforgiven' en 'Wherever I May Roam' slaan een bijzondere brug tussen heavy-metal en klassieke muziek. Hierbij hoeft echter niet gevreesd te worden dat 'headbangen' er niet meer in zit. Donkere stukken klinken dankzij de cello's zelfs onheilspellender dan ooit tevoren. Op hun nieuwste plaat coveren ze naast Metallica-anthems ook 'Domination' van Pantera, 'Refuse/Resist' van Sepultura en 'From Out Of Nowhere' van Faith No More.
Nutellica komt muzikaal gezien akelig dicht in de buurt van hun grote voorbeelden. Deze Duitse Metallica-fans pijnigden zich wekelijks in hun oefenhok om met grote precisie hun lievelingsnummers te kunnen naspelen. Alle bloed, zweet en tranen bleken gelukkig niet voor niets. Nutellica is uitgegroeid tot een succesvolle live-act en graag geziene gast op Metallica fanclubdagen in heel Europa.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie