Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 25-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 25-06-2000 Politieberichten van 24/6 (13.00 uur) t/m 25/6 (13.00 uur)

Harlingen: diefstal buitenboordmotor
Een 25-jarige inwoner van Harlingen deed zaterdag aangifte van diefstal van een buitenboordmotor. De motor werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ontvreemd van een boot die in de Rozengracht lag.
Balk: inbraak kantine golfclub
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in de kantine van de golfclub aan de T. de Bierstrjitte. Door de toegangsdeur te forceren wist men in het gebouw te komen, waar een kluis werd opengebroken en een geldbedrag werd ontvreemd. Een 66-jarige inwoner van Oudemirdum deed aangifte.

Terschelling: aanhouding na winkeldiefstal
Zaterdagmiddag is een 26-jarige inwoner van Baarn aangehouden, omdat hij uit een voor een winkel aan de Verlengde Boomstraat staande grill een kip had weggenomen. De eigenaar van de zaak, een 25-jarige inwoner van Terschelling West wist de man aan te houden en droeg hem over aan de politie. Hij kreeg een boete van 240 gulden.
Leeuwarden: verkoop fietsen
Zaterdag zijn tijdens de verkoopdag van ingenomen fietsen op het NS station 33 fietsen verkocht. Drie eigenaren konden hun fietsen na betaling van 40 gulden weer meenemen. Deze dag werden weer 31 verkeerd gestalde fietsen ingenomen. Voortaan zullen elke maandag en donderdag tussen 18.00 en 21.00 uur in de bewaakte fietsen stalling van de NS ingenomen fietsen verkocht worden.

Anjum; diefstal uit auto
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Foarstrjitte. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De 33-jarige eigenaar deed aangifte.
Leeuwarden: aanrijding met letsel
Bij een aanrijding op de Planetenlaan is een 20-jarige bestuurder uit Wergea licht gewond geraakt. De aanrijding ontstond toen een 35-jarige bestuurder uit Leeuwarden het slachtoffer geen voorrang verleende op een kruising met de Poolsterweg. Door de klap van de aanrijding raakte de auto van het slachtoffer een lantaarnpaal. De brandweer moest het portier van de auto van het slachtoffer verwijderen om hem uit de auto te kunnen halen. Het slachtoffer en een passagier (geen gegevens bekend) werden per ambulance naar het MCL overgebracht. Daar bleek geen sprake te zijn van blijvend letsel.

Leeuwarden: rookschade door drooggekookte pan
Zaterdagmiddag kwam de brandweer in actie na melding van een woningbrand aan de Lautastate. Nadat men via een balkondeur de woning was binnengedrongen, bleek in de keuken een pan te zijn drooggekookt, hetgeen een flinke rookontwikkeling veroorzaakte. De gehele woning liep een aanzienlijke rookschade op. De bewoners waren op het moment van de melding niet thuis.

Friesland: onder invloed
Drachten: Een 22-jarige bestuurder uit Surhuisterveen is zaterdagmiddag op de Bgm. Wuiteweg aangehouden omdat hij onder invloed reed. Op het bureau blies hij 575 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 6 uren.
Ooosterwolde: Een 19-jarige bestuurder uit Donkerbroek is zaterdagmiddag op de provinciale weg N381 aangehouden omdat hij onder invloed reed. Op het bureau blies hij 350 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 2 uren.
Terschelling: tegen een 48-jarige bestuurder uit Terschelling West is zondag om 00.20 uur proces-verbaal opgemaakt. De man reed onder invloed op een snorfiets op de Klaas van Stevenstraat toen hij werd aangehouden. Op het bureau blies hij 320 ug/l, waarvoor hij ook nog een rijverbod voor 2 uren kreeg.
Drachten: Een 24-jarige bestuurder uit Drachtstercompagnie is zondag om 00.30 uur op de Dwarswyk aangehouden, omdat hij onder invloed op een brommer reed. Op het bureau blies hij 605 ug/l. Daarvoor en voor het feit dat hij zonder helm reed, kreeg hij een proces-verbaal alsmede een rijverbod voor 6 uren.
Ureterp: Tegen een 27-jarige bestuurder uit Ureterp is zondag om 00.30 uur proces-verbaal opgemaakt, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies de man 600 ug/l, goed voor een proces-verbaal en een rijverbod voor 6 uren.
Langezwaag: Een 24-jarige inwoner van Bontebok is zondag om 02.30 uur aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde en een stopteken had genegeerd. Agenten zagen de verdachte met hoge snelheid richting Langezwaag rijden en gaven hem vlak voor de bebouwde kom een stopteken. Hij negeerde dit echter en reed met hoge snelheid verder. Kort daarop kon hij bij een woning aan in Bontebok worden aangehouden, waarna hij naar het bureau werd overgebracht. Daar blies hij 295 ug/l. Beetgum: een 17-jarige bromfietser uit Leeuwarden is zondag om 3.30 uur op de Berltsumerdyk aangehouden omdat hij onder invloed was. Op het bureau blies hij 625 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 7 uren kreeg.
Drachten: Een 22-jarige bestuurder uit Drachten is zondag om 04.45 uur op het Wilpsterend aangehouden omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het brueau blies hij 560 ug/l, hetgeen een rijverbod voor 6 uren en een proces-verbaal betekende.
Een 21-jarige bestuurder uit Drachten werd zondag om 05.45 uur onder invloed aangehouden op de Raai. Hij blies 550 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uren.

Drachten: auto bekrast
Zaterdag is tussen 15.00 en 17.00 uur een auto bekrast die geparkeerd stond aan het Kiryat Onoplein op een parkeerhaventje naar het zwembad nabij een groene keet. Met een scherp voorwerpen werden diepe krassen gemaakt in het dak, de kofferbak en het linkerachterportier, waardoor een schade van circa 2000 gulden ontstond. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen. De 30-jarige eigenaar uit Dokkum deed aangifte.

Sumar: bestelbus uitgebrand
Waarschijnlijk door kortsluiting is zaterdag om 17.00 uur een bestelbus, die bestuurd werd door een 47-jarige inwoner van Groningen, geheel uitgebrand. De man bemerkte op de Solcamastraat dat er rook onder het dashboard kwam en stopte onmiddellijk. Toen de brandweer ter plaatse kwam stond de gehele auto al in lichterlaaie.
Workum: aanrijding met twee gewonden
Bij een aanrijding op de Makkumerdyk zijn zaterdag omstreeks 19.20 uur twee personen gewond geraakt. Beide slachtoffers, de 37-jarige bestuurster en haar 11-jarige zoon, zaten in een auto die frontaal op een tegemoetkomende auto botste, die bestuurd werd door een 36-jarige inwoner van Erftstadt (D.). De bestuurder van deze auto heeft waarschijnlijk midden op de weg gereden, waarna een frontale aanrijding volgde. De beide slachtoffers werden met nek en rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht. In hun auto zaten ook nog twee dochters (geen gegevens), die ongedeerd bleven.
Leeuwarden: woninginbraak
In een woning aan de Eebuurt is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Door een ruit te vernielen wist men zich toegang tot de woning te verschaffen. Ontvreemd werden onder meer een computer, een telefoon en een groot aantal cd's. De 47-jarige bewoonster deed aangifte.

Wijnaldum: auto tegen een boom
Een 22-jarige bestuurder uit Sneek en een even oude passagier uit Groningen zijn zondag om 1.40 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Haulewei. De bestuurder verloor de macht over het stuur toen hij met de rechterwielen van zijn auto in de berm terecht, kwam. De auto slipte en belandde achterstevoren tegen een boom aan de andere zijde van de weg. De passagier droeg geen gordel en werd uit de auto geslingerd. Hij en nog twee passagiers (geen gegevens) werden met onbekend letsel per ambulance naar het MCL gebracht. De bestuurder liep lichte verwondingen op en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Langweer: aanhouding na mishandeling
Een 23-jarige inwoner van Sint Nicolaasga is zondag om 02.25 uur aangehouden omdat hij in een horecagelegenheid aan de Stevenshoek een 31-jarige inwoner van Nijmegen had mishandeld. De verdachte had het slachtoffer volgens getuigen zonder aanleiding vol in het gezicht geslagen. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en werd per ambulance ter observatie naar het ziekenhuis in Sneek gebracht.
Leeuwarden: negen aanhoudingen op Ruiterskwartier Zondag omstreeks 04.00 uur zijn in totaal negen personen aangehouden op het Ruiterskwartier. Drie personen, 23, 19 en 18 jaar uit Leeuwarden, werden aangehouden omdat ze een 21-jarige Leeuwarder bij een cafetaria hadden mishandeld. Aanleiding voor de mishandeling zou een aanrijding zijn die de vader van een van de verdachten enkele maanden geleden met het slachtoffer had gehad. Even daarvoor was het al onrustig op het Ruiterskwartier, toen een 20-jarige Leeuwarder werd aangehouden nadat hij surveillerende agenten had uitgescholden. Het toegestroomde publiek begon zich met de zaak te bemoeien, maar de aanwezige agenten wisten de gemoederen te kalmeren. Bij de mishandeling bij het cafetaria bemoeiden zich wederom omstanders met de aanhoudingen die daarvoor werden gedaan. Daarbij werden twee personen, een 45-jarige man en 21-jarige vrouw, beiden uit Leeuwarden, aangehouden. Omdat de sfeer op het Ruiterskwartier onrustig bleef, werd met de inzet van politiehonden en agenten te paard opgetreden. Daarbij werden nog eens drie personen aangehouden. Het betrof hier allen Leeuwarders in de leeftijden van 22, 19 en 20 jaar.

Beetgum: gewond bij eenzijdig ongeval
Een 18-jarige bestuurster is zondag om 03.45 uur gewond geraakt, toen ze op de N383 door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en in een weiland terecht kwam. De bestuurster, die geen gordel droeg, raakte gewond in haar gezicht en werd per ambulance naar het MCL overgebracht.

Heerenveen: zakkenroller aangehouden
In een horecagelegenheid aan de Vleesmarkt is zondag om 03.00 uur een 17-jarige inwoner op verdenking van zakkenrollerij door een portier aangehouden en aan de politie overgedragen. Toen de politie zijn kleding doorzocht vond men twee mobiele telefoontoestellen, die door de rechtmatige eigenaren werden herkend. De verdachte had eveneens een beurs uit een schoudertas van een andere bezoekster gestolen.
Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...