Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BBC-World: From Babylon to Zion

Datum nieuwsfeit: 25-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
mei 2000

Persbericht

People & Places in juni op BBC World

Bijzondere mensen en oorden staan centraal in verschillende programma's op BBC World. Zo reist Rasta-poeet Levi Tefari in 'Babylon to Zion' naar zijn spirituele thuis in Ethiopië. BBC World toont tevens twee speciale programma's die een jaar na het einde van het Kosovo-conflict terugblikken op de mediacampagne daaromheen, de 'kosten' van de oorlog en wie er de prijs betaalde. Maar eerst vertrekt komiek Billy Connolly naar de noordpool en doet hij in 'A Scot in the Arctic' verslag van zijn ervaringen.

From Babylon to Zion
Zondag 25 juni, 21.10 uur.
Voor Rastafari's is Babylon de hel en Zion de hemel. De Rasta-poeet Levi Tefari beschouwt Liverpool als het Babylon in Engeland en Ethiopië als Zion. In dit land heeft keizer Haile Selassie, 'de god van het Rasta-geloof', land nagelaten aan alle Rasta's die het Westen willen verruilen voor het paradijs in het spirituele thuisland Ethiopië. Levi begint aan die reis naar het 'beloofde land'. Daar ontmoet Levi verschillende Rasta's die Groot-Brittannië hebben verlaten. Kan het beloofde land zijn beloften waarmaken? Ondanks het feit dat Rasta's enorm wantrouwig zijn tegenover de media lukt het de programmamakers uitgebreid toegang tot hen te krijgen. Zij namen Levi mee naar zijn 'Hof van Eden' om te baden, te eten en de trom te spelen.
 
 
Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie