Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inspraak beleidsnota perifere detailhandel Etten-Leur

Datum nieuwsfeit: 26-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Inspraak beleidsnota perifere detailhandel Etten-Leur

Medio jaren '80 heeft de gemeente Etten-Leur de notitie "Perifere detailhandel" vast gesteld. In deze notitie wordt het beleid omschreven inzake de vestiging van (grootschalige) detailhandel buiten winkelgebieden. Het behoud en de versterking van de winkelfunctie van de winkelgebieden staat daarbij voorop. De vestiging van detailhandel buiten genoemde winkelgebieden is vooral toegestaan aan bepaalde branches (auto's, boten en caravans). Maar ook voor bouwmarkten, verkoop van keukens, sanitair en tuinartikelen gelden uitzonderingsregels.

In de loop van de tijd zijn de inzichten ten aanzien van detailhandel op perifere locaties gewijzigd. De regelgeving voor bepaalde onderdelen van het beleid zijn minder stringent geworden. Bovendien heeft de regering recentelijk voorstellen gedaan die tot een andere rolverdeling leiden voor wat betreft de regelgeving voor grootschalige en perifere detailhandel. Deze tendensen waren aanleiding om het bestaande gemeentelijk beleid tegen het licht te houden en voor verschillende onderdelen het beleid opnieuw te formuleren.
Voorts heeft onderzoek plaatsgevonden naar de beschikbare ruimte in de bouwmarkt-, tuinartikelen- en meubelbranche. Dit onderzoek vormt de onderbouwing voor de keuze om in het plan Parklaan-Oost de driehoek Hoge Vaartkant, ook wel aangeduid als"Trivium", gedeeltelijk als een geconcentreerde perifere detailhandelslocatie te ontwikkelen. De ontwikkeling van deze locatie houdt in een beperking van de mogelijkheden voor detailhandel elders op perifere locaties.
De resultaten van het onderzoek en de nieuwe beleidsregels zijn verwoord in de beleidsnota "Perifere en grootschalige detailhandel Etten-Leur".

Vanaf 26 juni 2000 kan de nota worden ingezien bij het bureau Ruimtelijke Ordening (kamer 210) van het gemeentehuis of in de Openbare Bibliotheek aan de Anna van Berchemlaan. Ter voldoening aan de gemeentelijke inspraakverordening wordt de gelegenheid gegeven om gedurende de periode van 26 juni tot en met 30 juli 2000 een reactie op de beleidsnota kenbaar te maken. Eventuele reacties moeten schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur, postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur.

Etten-Leur, 25 juni 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie