Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mevrouw van den nieuwboer nieuwe burgemeester van Losser

Datum nieuwsfeit: 26-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 26 juni 2000

MEVROUW VAN DEN NIEUWBOER NIEUWE BURGEMEESTER VAN LOSSER

Mevrouw N.A. Van den Nieuwboer-Langenkamp wordt met ingang van 14 juli
2000 de nieuwe burgemeester van de gemeente Losser. Mevrouw Van den Nieuwboer is de opvolger van burgemeester J. Smit aan wie met ingang 1 mei 2000 op zijn verzoek eervol ontslag is verleend. De heer Smit heeft gebruik gemaakt van de FPU regeling. Mevrouw Van den Nieuwboer is sedert 1 januari 1999 waarnemend burgemeester van de gemeente Raalte. In de periode 1993-1998 was zij burgemeester van de gemeente Brederwiede.

De nieuwe burgemeester van Losser is 57 jaar. Zij is gehuwd, moeder van drie kinderen en lid van het CDA. Voor haar benoeming tot burgemeester van de gemeente Brederwiede was mevrouw Van den Nieuwboer wethouder van de gemeente Hengelo (1985-1986 en 1990-1993). Van 1975 tot 1993 maakte zij deel uit van de raad van de gemeente Hengelo (O). Mevrouw Van den Nieuwboer bekleedt naast haar burgemeesterschap een aantal nevenfuncties. Zo is zij ondermeer voorzitter van de Stichting Stimuland (provinciale ontwikkelingsorganisatie voor plattelandsvernieuwing) en voorzitter van de Commissie Internationale Aangelegenheden van de VNG. Ook fungeert zij als voorzitter van de afdeling Overijssel van de Koninklijke Heidemaatschappij.

Nadere informatie:
Toon Schuiling, Team Communicatie provincie Overijssel, telefoon 038 -
4 25 23 12

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie