Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Catwalk' leidt reiziger naar station Zwijndrecht

Datum nieuwsfeit: 26-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwijndrecht

"Catwalk" leidt reiziger naar station

Het Stationsplein ondergaat een metamorfose. Van een braakliggende bouwput is het terrein veranderd in een modern plein, waar ruimte is gecreëerd voor verblijf en ontmoeting. Diagonaal vanaf de kruising Koninginneweg/Jan Steenstraat loopt een verhoogde "Catwalk", die de reiziger leidt naar het NS-station van Zwijndrecht. Op het plein staan futuristische lichtzuilen, waardoor het verblijfsgebied ook in de avonduren een bijzondere sfeer heeft. Na het afronden van de werkzaamheden moet het plein voor de reiziger, komend uit het station, een representatieve entree van Zwijndrecht vormen.

Het ontwerp voor het plein is opgesteld door de gemeente Zwijndrecht en vervolgens nader uitgewerkt door Ingenieurs- en Architectenbureau Haskoning. Uitgangspunt daarbij was een hoogwaardig plein te ontwerpen, dat rust en evenwicht uitstraalt in een drukke en onrustige omgeving. Dat is ook de reden dat niet alleen het plein, maar ook de bestrating rond het station in het ontwerp betrokken wordt. Zo zijn de voet- en fietspaden voor het station en het gebouw Vierdrecht voorzien van een nieuwe bestrating.

Geel en zwart
Het Stationsplein is een bijzondere stedelijke ruimte in de gemeente Zwijndrecht. De sterk versnipperde inrichting van de openbare ruimte draagt niet bij aan de herkenbaarheid van het plein. Daarom wordt de zogenaamde gele basisvloer geïntroduceerd. Op termijn moeten ook de overige trottoirs van het Stationsplein in deze basisvloer zijn uitgevoerd. Hierdoor krijgt het Stationsplein een bijzondere uitstraling en wordt het plein beter herkenbaar.

De verhoogde "Catwalk" ligt als het ware op de basisvloer en wordt uitgevoerd in donkere, antracietkleurige tegels. Op het plein zijn in dezelfde kleur uitgevoerde gekleurde kubussen geplaatst, waar passanten desgewenst even op kunnen zitten. Voor een meer comfortabel verblijf op het plein zijn fraaie zitbanken geplaatst. In contrast met de moderne inrichting van het plein zijn twee bijzondere esdoorns geplant, die een warm roodbruin blad hebben.

Corridorproject
De nieuwe inrichting van het Stationsplein is onderdeel van het Corridorproject. Dit project betreft de ontwikkeling van kantoren rond het station. Het eerste deelproject is al enige tijd gereed, zijnde het kantoor van KPN-Telecom aan het Stationsplein. De realisatie van een dertien bouwlagen hoog kantoorgebouw op de locatie van de voormalige brandweerkazerne staat gepland voor eind 2000/begin 2001. Aan het project Stadstuin, bestaande uit kantoren en 61 appartementen, wordt hard gewerkt in de verwachting dat realisatie in 2001 kan plaatsvinden. De eerste paal voor de nieuwbouw voor de Keuringsdienst van Waren gaat waarschijnlijk kort na de zomer de grond in. Dit gebouw is onderdeel van de deellocatie Stationstraverse (omgeving Westelijke Parallelweg), waar nog een kantoorontwikkeling gedacht is langs het spoor en op de kop van de Dr. Boutensstraat.

Inlichtingen over het project Corridor kunt u krijgen bij het projectbureau van de gemeente Zwijndrecht, telefoon (078)6206609.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie