Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Particulier natuurgebied wint terrein

Datum nieuwsfeit: 26-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CBS Webmagazine

Particulier natuurgebied wint terrein

De particuliere natuurbeschermingsorganisaties in Nederland hadden in 1997 in totaal 156 000 ha natuurgebied in eigendom of beheer. De afgelopen 15 jaar is deze oppervlakte voortdurend toegenomen.

De gebieden worden beheerd door dertien organisaties: de twaalf provinciale landschappen en de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland. Staatsbosbeheer heeft 225 000 ha natuurgebied in beheer en/of eigendom, bijna anderhalf maal zo veel als de dertien particuliere organisaties bij elkaar.

Het aantal contribuanten van de particuliere natuurbeschermingsorganisaties is tussen 1990 en 1997 meer dan verdubbeld tot bijna 1,1 miljoen personen. Bijna 80% van ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie