Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 26-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 23 juni 2000

Mishandeling Noordwijk
In de nacht van zondag 25 juni op maandag 26 juni zijn omstreeks halftwee op het Palaceplein twee 21-jarige Noordwijkers mishandeld door een groep van drie mannen. De Noordwijkers stonden te wachten op een taxi en trokken de aandacht van de drie mannen. Hierna ontstond een woordenwisseling, waarop de drie mannen op het tweetal begonnen in te slaan. De Noordwijkers wisten uiteindelijk een taxi in te vluchten en konden zo aan het geweld ontsnappen. Ze hebben hierna aangifte gedaan.
Onder invloed Noordwijk
In de nacht van zondag 25 juni op maandag 26 juni is op de Quarles van Uffordstraat een 22-jarige Noordwijker aangehouden wegens rijden onder invloed Bij de blaastest bleek hij een ademalcoholgehalte van 645 ug/l te hebben, terwijl de limiet 235 ug/l is. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.
Mishandeling Noordwijkerhout Zondagavond 25 juni omstreeks tien uur zijn op de Dorpsstraat een drietal inwoners van Noordwijkerhout en een nog onbekende man mishandeld door twee mannen. Het drietal uit Noordwijkerhout liep op straat in het gezelschap van enkele vrienden. Een van hen maakte een opmerking tegen iemand die tegen een reclamebord aanschopte. Deze reageerde hierop door samen met een ander klappen en schoppen uit te delen. Een man die even later passeerde kreeg eveneens klappen toebedeeld. Er is aangifte gedaan.

Aanrijding Oegstgeest
Op zaterdag 24 juni vond omstreeks 2.15 uur een aanrijding plaats op de Haarlemmertrekvaart in Oegstgeest. Een 19-jarige automobilist uit Katwijk kwam uit de richting Den Haag van de afslag Noordwijk/Oegstgeest van de A-44 af. De man reed met hoge snelheid de kruising met de Haarlemmertrekvaart op. De man had zijn voertuig niet onder controle en reed tegen een ANWB-lichtmast. De auto tolde en kwam op de middenberm tot stilstand. De bestuurder en zijn 20-jarige bijrijder liepen hierbij letsel aan rug en gezicht op en zijn overgebracht naar het LUMC.
Controle parkeren Oegstgeest/Sassenheim Op zaterdag 24 juni is er op de Irislaan en Lange Voort in Oegstgeest gecontroleerd op parkeren. Dit gebeurde ook op de Hoofdstraat, Parklaan en Hortuslaan in Sassenheim. Zes personen werden gewaarschuwd, twee kregen een proces-verbaal.

Insluiping Katwijk
Op zaterdag 24 juni deed een 67-jarige inwoner uit Katwijk, aangifte van diefstal uit zijn woning aan de Mui in Katwijk. De dag ervoor stond de achterdeur even open. De dader(s) heeft toen kans gezien een tas uit de woning te ontvreemden.
Insluiping Rijnsburg
Op zaterdag 24 juni deed een 30-jarige inwoonster uit Rijnsburg, aangifte van diefstal uit haar woning aan de Christinalaan. Twee dagen tevoren heeft de dader(s) kans gezien een portomonnee uit de woning weg te nemen. De sleutel stak toen even in de voordeur van de woning in verband met de kinderen die buiten speelden.
Onder invloed in auto Leiderdorp
De politie in Leiderdorp heeft zaterdag 24 juni rond 20.30 uur een 27-jarige automobilist met onbekende woon of verblijfplaats aangehouden in de Engelendaal. Op het bureau blies hij 900 ugl waarop zijn auto in beslag werd genomen.
Onder invloed in auto Leiderdorp
Inde Van er Valk Boumanweg reed in de nacht van zaterdag 24 juni op zondag 25 juni rond 02.00 uur een auto met groot licht. De politie hield de bestuurder, een 46-jarige man uit Hazerswoude, aan. Deze bleek 315 ugl te blazen en kreeg een uur rijontzegging opgelegd.
Verdachte poging inbraak op heterdaad aangehouden Leiderdorp
De Politie in Liederdorp kreeg zondag 25 juni rond 05.30 uur een melding dat een poging tot inbraak is gepleegd aan de Drostlaan in Leiderdorp en dat de inbreker mogelijk nog in de buurt zou kunnen zijn. Hierop is een politieauto direct naar de opgegeven buurt gegaan en heeft een man staande gehouden die aan het signalement voldeed. De politie heeft de man, een 42-jarige Hagenaar verhoord en deze is nog in verzekering gesteld. De man was met de auto naar Leiderdorp gereden en deze stond in de omgeving geparkeerd.In de auto van de verdachte zijn inbrekersspullen aangetroffen.
Onder invloed Leiden
Tijdens de surveillance zag de politie o de Lammenschans een auto rijden. De bestuurder, een 39-jarige inwoner van Leiden, bleek 855 ugl te blazen. Het rijbewijs werd ingevorderd en de auto werd ingevorderd.
Geweld Leiden
Een 24-jarige Leidenaar heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Hij fietste vrijdagavond 23 juni rond 22:40 uur over de Tweelingstraat en was zojuist de singel overgestoken. De man moest dusdanig remmen om uit te wijken voor twee voetgangers dat hij viel. De opmerking die de man naar de twee voetgangers maakte, bleek voor hen aanleiding hem te slaan. Hij kreeg een aantal vuistslagen. Ook tilde één van de jongens de fiets op en gooide die naar de op de grond liggende fietser. Tot drie maal toe werd ook nog een steen naar hem gegooid. De Leidenaar was in staat alles redelijk af te weren en raakte gelukkig slechts licht gewond. De twee daders hadden een getinte huidskleur. Hun leeftijd wordt geschat op 18 / 19 jaar. Beiden hadden een tenger postuur en zwart haar. Van de één is bekend dat hij een zwartleren jas en een lichte pet droeg. De tweede jongen droeg een donkerkleurig petje.
Brandstichter aangehouden Leiden
De brandweer is zaterdagmorgen 24 juni tegen 02:00 uur uitgerukt om in de Vestestraat een autobrand te blussen. Sporen wezen erop dat de rode Twingo met vloeibare brandstof was aangestoken. Ook een tweede personenauto; een zwarte Suzuki, brandde uit. Kort na de brand heeft de politie op aanwijzen van getuigen een 24-jarige man uit Leiderdorp aangehouden. De man was gezien in de directe omgeving van een auto in de Van der Lubbehof, terwijl uit de achterklep van de auto brandend papier stak. Getuigen hebben voorkomen dat ook deze auto in vlammen opging. Ook op de Uiterstegracht liep het interieur van een witte Mercedes-bus schade op door brandstichting. In verhoor heeft de man tegenover de politie bekend voor eerdere brandstichtingen, onder andere op de Middelstegracht, verantwoordelijk te zijn. De Leiderdorper is in verzekering gesteld.
Autobrand Leiden Op de Diamantlaan is zaterdagmorgen 24 juni rond 03:45 uur een rode Peugeot uitgebrand. De werd door de vlammen totaal verwoest. Tussen de verbrande resten werd een zelfgemaakte brandbom gevonden. De 26-jarige eigenaar van de auto heeft bij de politie aangifte van brandstichting gedaan. De politie is een onderzoek gestart.

Mishandeld Leiden
Op de Herenstraat is zaterdag 24 juni rond 05:20 uur een 32-jarige man uit Leiden mishandeld. De man stond met een vriend te praten toen hij zonder duidelijke aanleiding werd geslagen door drie jongens. Hij werd onder andere met een voorwerp op het achterhoofd geslagen. De jongen die dit deed had een lengte van ongeveer 1,75 meter en had een normaal postuur. Hij droeg een spijkerbroek, een blauw shirt en een witte baseballpet. De man is met een gat in zijn hoofd en diverse kneuzingen zelf naar het ziekenhuis gegaan.
Beroofd Leiden
Zondagmorgen 25 juni 02:15 uur zijn op de Haarlemmerstraat twee mannen; een 21-jarige Leidenaar en een 19-jarige man uit Leiderdorp, beroofd. Door een groepje van zo'n zes jongens werden ze tegen een etalageruit gezet en werden hun zakken nagezocht. Ook werden ze met een stuk kabel geslagen. Van één van de jongens werd geld en een strippenkaart gestolen. Met agenten zijn ze nog door de stad gereden, maar ze hebben de jongens niet meer gezien. De jongens hebben aangifte gedaan. Op ongeveer hetzelfde tijdstip werd op de Lammermarkt een soortgelijke beroving gepleegd. Een 16-jarige jongen uit Leiderdorp werd door een man of vijf gepakt. Terwijl ze hem vastgepakt hielden, werd zijn portemonnee uit zijn kontzak gerold. De lege portemonnee werd in de omgeving teruggevonden. De politie onderzoekt beide aangiftes.
Rustig verloop viering overwinning Oranje Alphen aan den Rijn De viering van de overwinning van Oranje op het Yoegoslavische elftal is op zondag 25 juni rustig verlopen. Wederom verzamelden zich direct na de wedstrijd een grote groep feestvierders op ‘de bult' op de President Kennedylaan. Rond 22.00 uur was een groot aantal weer vertrokken, en bleef een een kleine groep achter. De politie heeft zes aanhoudingen verricht; twee Alphenaren van 23 en 44 jaar wegens het niet voldoen aan een bevel/vordering van de politie, een 24-jarige Boskoper wegens openbare dronkenschap, een 17-jarige Alphenaar voor het beledigen van een politieambtenaar, en twee Alphenaren van 18 en 19 jaar voor gevaarlijk rijgedrag met hun voertuig. De verscherpte handhaving van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) blijft tot 3 juli van kracht. Deze verscherping houdt in dat het verboden is op de weg alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben. Daarnaast is er een verscherpte controle op samenscholing.

Mishandeling Bodegraven
In de Koningsstraat is op 23 juni jl, omstreeks 19.00 uur een 31-jarige Bodegraver mishandeld door een 37-jarige Bodegraver. Aanleiding tot de mishandeling zou zijn het agressieve rijgedrag van de 31-jarige. Hij werd door de verdachte geschopt en geslagen. Ook probeerde de verdachte de man aan zijn haren uit de auto te trekken. De 31-jarige heeft hierdoor divers letsel opgelopen, o.a. een blauw oog, een scheurtje boven het oog en flinke hoofdpijn. De politie heeft later op de avond de verdachte in zijn woning aangehouden en hijs is inmiddels verhoord.
Dagopbrenst afhandig gemaakt Gouda
Op vrijdagavond, 23 juni jl, omstreeks 21.40 uur, werd een bedrijfsleider van de kiosken en het restaurant van het station in Gouda nabij de invalidenoprit van de fietsenstalling bij het station opgewacht door twee onbekenden. Zij bedreigden de man met een mes en maakten hem de doos met daarin de dagopbrengst afhandig. Direct zochten diverse politieauto's de omgeving af, echter zonder resultaat. De politie stelt een nader onderzoek in.
Man door 't lint Gouda
Een 21-jarige Gouwenaar werd op 24 juni, omstreeks 00.50 uur door 't lint aangetroffen op de Hoge Gouwe, waarbij hij met een ijzeren staaf op auto's liep te slaan. De man was vervolgens een horecagelegenheid ingegaan op de hoek Hoge Gouwe Peperstraat, waar hij achter de bar was neergevallen. Hij was niet aanspreekbaar en was vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen. Eenmaal ingesloten verwondde de verdachte zichzelf door met zijn hoofd tegen de muur te bonken. Na overleg werd besloten dat de man overgebracht moest worden naar het Groene Hart om hem verder te onderzoeken. Daartoe moest hij platgespoten worden, omdat de man zichzelf niet meer onder controle had. In het ziekenhuis werd o.a. een gebroken hand geconstateerd. Voorlopig onderzoek wijst uit dat de man verdovende middelen tot zich genomen had, waarna hij allerlei waanvoorstellingen kreeg. Daarbij bekende hij het inslaan van diverse ruiten.
Vernieling met aanhouding Gouda
Op 24 juni, omstreeks 06.00 uur, kwam een melding binnen van glasgerinkel bij een sportschool aan het Olympiaplein in Gouda. Na onderzoek troffen de agenten twee gebroken ruiten aan. In een fietsenstalling troffen de agenten een vijftal jongeren aan, waarvan er één als verdachte kon worden aangehouden. Het betrof hier een 18-jarige Gouwenaar. Hij ontkende iets met de zaak te maken te hebben. Er is inmiddels aangifte gedaan er wordt een nader onderzoek ingesteld. De verdachte is in de loop van de middag van de 24-ste juni weer in vrijheid gesteld.
Flipperaar actief Gouda
In woningen aan de Wilhelminastraat en de Kleiwegstraat is afgelopen weekend ingebroken door te flipperen/hengelen. Op deze wijze kan een voordeur, die niet op het nachtslot zit, eenvoudig worden geopend. Uit de woning aan de Wilhelminstraat werden o.a. een scanner, geld en sieraden weggenomen. Uit de woning aan de Kleiwegstraat werden o.a. een videocamera en een GSM weggenomen. In die woning werd overigens de scanner, afkomstig uit de woning aan de Wilhelminastraat, weer aangetroffen.
Woning uitgebrand Gouda
Een woning aan de Teldersstraat is op 24 juni jl. geheel uitgebrand. De bewoners waren op het moment dat de brand uitbrak niet thuis. Politie en brandweer waren snel ter plaatse, maar konden niet voorkomen dat de woning geheel uitbrandde. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand is. Er deden zich verder geen persoonlijke ongelukken voor.
Vechtpartij Gouda
Op 24 juni, omstreeks 19.50 uur, werd gemeld dat bij een horecagelegenheid aan de Lekkenburg een vechtpartij was ontstaan, waarbij enkele gewonden waren gevallen. Twee mannen, een 64-jarige Voorburger en een 57-jarige Gouwenaar, waren met elkaar aan het vechten geslagen nadat de één de ander had beledigd. Een andere man, een 38-jarige Gouwenaar, komt tussenbeide om de twee uit elkaar te halen. Hierna raakt ook hij betrokken bij de vechtpartij, waarbij hij een stomp krijgt van de 64-jarige. De 38-jarige haalt uit en slaat de 64-jarige bewusteloos en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Uiteindelijk hield de politie de 57-jarige aan, omdat hij zijn naam niet wilde opgeven. Aan het bureau bedreigde en beledigde hij nog de dienstdoende agenten. Na verhoor is de man heengezonden.
Mishandeling Bodegraven
Een 21-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn heeft aangifte gedaan van mishandeling en vernieling aan zijn voertuig. De automobilist reed over de Dammekant toen hij werd lastig gevallen door vier mannen in een grijze Opel Astra. Op de kruising voor de Rijksweg A12 stapte één van de mannen uit en begon op de automobilist in te slaan. Hierna stapten ook de anderen uit. De automobilist wist na enige tijd weg te rijden. De automobilist liep een pijnlijke kaak op, en schade aan zijn voertuig. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Rijden onder invloed Aarlanderveen Een 31-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn is op zondag 25 juni omstreeks 06.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed over de Nieuwkoopseweg komende uit de richting van Aarlanderveen. In de bocht verloor hij de controle over zijn voertuig, waardoor hij in de berm raakte. Het voertuig vloog over de sloot en sloeg daarna over de kop, om uiteindelijk in het weiland tot stilstand te komen. De automobilist liep enkele schrammen op. De ademanalyse wees 345 ug/l aan, terwijl 235 ug/l het maximum is. De automobilist kreeg een proces verbaal.

Onder invloed in auto Schoonhoven De politie in Schoonhoven heeft een 42-jarige inwoner uit Schhonhoven aangehouden nadat deze rond 05.00 uur op zaterdagmorgen een verkeersbord heeft aangereden. De man bleek 1195 ugl te blazen en kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Controle gedragsregels thv spoorwegovergang Middelweg in Moordrecht

Op woensdag 21-06-2000 is er tussen 07:30 uur en 08:30 uur gecontroleerd op de naleving van de verkeersregels ter hoogte van de spoorwegovergang bij de Middelweg te Moordrecht. In deze tijd zijn er een 20tal processen-verbaal geschreven voor de volgende zaken. Tevens is het sanctiebedrag vermeld die geldt bij overtreding van deze regel.


- niet vrijhouden van de kruising Fl. 60,=
- het niet verlenen van voorrang Fl. 180,=
- door rood knipperend overweglicht en belsignaal rijden Fl. 180,=
- overschrijding van de doorgetrokken streep Fl. 240,=
Tijdens de controle zijn we aangesproken door een fietser die zeer blij was met de controle. De man fietst dagelijks langs deze kruising en hij vertelde dat hij met zijn fiets bijna dagelijks wordt klemgereden en dat er geen voorrang wordt verleend aan fietsers. Hij merkte een duidelijk verschil tussen het moment dat er gecontroleerd wordt en dat dit niet het geval is. Op deze kruising worden met name met de ochtend- en avondspits de regels continu overtreden. Het meest zorgwekkende is toch wel het aantal automobilisten dat het alarmsignaal van de spoorwegovergang negeert. Het komt zeer regelmatig voor dat de overweglichten al 4 a 5 seconden branden en dat er nog snel automobilisten de spoorwegovergang oversteken met gevaar voor eigen en andermans leven.

De komende tijd zal er regelmatig controle plaatsvinden op dit punt. Bij overtreding van deze, en andere verkeersregels, zal er verbaliserend worden opgetreden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...