Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Joods Kerkgenootschap accoord met verdeling oorlogstegoeden

Datum nieuwsfeit: 26-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
JOODS KERKGENOOTSCHAP ACCOORD MET VERDELINGSVOORSTEL OORLOGSTEGOEDEN

De Centrale Commissie (algemeen bestuur) van het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap heeft op zondag 25 juni ingestemd met het verdelingsvoorstel Joodse oorlogstegoeden van een werkgroep die was samengesteld door het Centraal Joods Overleg, de Adviesraad Vervolgingsslachtoffers en het Platform Israel. Het verdelingsvoorstel beoogt minimaal tien en maximaal twintig procent van de met de overheid, banken en effectenbeurs AEX overeengekomen bedragen, in totaal 714 miljoen gulden (waarvan 50 miljoen naar buitenlandse doelen gaat), aan de Joodse infrastructuur ten goede te laten komen. Aldus wordt het resterende gedeelte, dat het grootste deel vormt, individueel verdeeld.

Terwijl de ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie