Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste domeinservice via WAP bij Intermax

Datum nieuwsfeit: 26-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHTEERSTE DOMEINSERVICE VIA WAP

ROTTERDAM - Een internetdomein claimen via WAP (Wireless Application Protocol). Intermax Rotterdam heeft de primeur. Als eerste introduceert Intermax de mogelijkheid om met een WAP-telefoon een domeinnaam vast te leggen. De Intermax Domeinchecker is te vinden via: wap.intermax.nl/dc. Een WAP-telefoon of -emulator is vereist!

Het besluit om een domeinservice via WAP te starten, komt voort uit de enorme vraag naar domeinnamen. Intermax wil zoveel mogelijk kanalen aanwenden om bedrijven de mogelijkheid te bieden hun naam vast te leggen op het internet. Onlangs werd om die reden Domeinbeheer.nl (www.domeinbeheer.nl) opgericht. Nu dus gevolgd door een WAP-service.

WAP is sterk in opkomst. In het recent verschenen trendrapport 2000 van Deloitte & Touche wordt zelfs de verwachting uitgesproken dat WAP eind
2002 het meest gebruikte internetprotocol is. Daarbij blijft WAP niet beperkt tot de mobiele telefoon. Ook Personal Digital Assistants en andere draadloze apparatuur zullen via WAP aan het internet worden gekoppeld. Aldus Deloitte & Touche.

Intermax constateert ondertussen dat WAP niet het eindstation is. In Japan zijn bijvoorbeeld al mobiele telefoons op de markt die een snelheid bieden van 2 Mb, ofwel dertig keer ISDN. Ter vergelijking: WAP haalt maximaal een snelheid van 14K4. Dit is vier keer zo langzaam als één ISDN-lijn. Innovaties als in Japan zullen volgens Intermax op termijn ook in Europa op de markt komen.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie