Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 26-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 26-06-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 26 juni 2000

Dagelijkse berichten

Haren: jongen voor vernielingen aangehouden
Op de Rijksstraatweg in Haren is zondagnacht een 20-jarige man uit Haren aangehouden voor vernieling van een abri, fiets en toegangshek. Omwonenden hadden gezien dat twee jongens vernielingen pleegden en de 20-jarige staande gehouden. Naar de tweede jongen is nog met een politiehond gezocht maar zonder resultaat. De Harenaar is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: onenigheid in Nachtegaalstraat
Tijdens een voetbalfeestje zondagavond in de Merelstraat liepen er af en toe mannen in hun blote kont over straat. Een 29-jarige man uit de Nachtegaalstraat maakte er na afloop van de wedstrijd een opmerking over en zijn woning werd met bierflessen belaagd. Zijn 30-jarige vrouw werd mishandeld door de mannen waarvan er twee door de politie konden worden aangehouden. Een 17-jarige Leeuwarder en een 21-jarige Stadjer zijn voorgeleid en ingesloten. De vrouw is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: motorrijder uit de bocht de gracht in Een 33-jarige motorrijder uit Assen reed zondagmiddag op de Turfsingel gelijk op vanaf het verkeerslicht met een 28-jarige automobilist uit Groningen. Bij de bocht tussen de Ebbingebrug en de Maagdenbrug werd de motorrijder naar links gedreven en verloor de macht over het stuur. Zijn motor raakte tussen de wal en de woonboot en hij kwam zelf te water. Het bleef voor hem bij een nat pak, de motor raakte total-loss. De automobilist reed door en is later in Drachten aangehouden voor het verlaten van de plaats ongeval.

Groningen: auto gestolen
Een 23-jarige Groninger zat zondagmiddag op de parkeerplaats Concourslaan bij de drafbaan in zijn auto een krantje te lezen. De man werd aangesproken door twee nog onbekende mannen. De Stadjer vertrouwde de zaak niet en stapte uit zijn zilverkleurige Alfa Romeo 164. Daarbij liet hij de sleutels zitten waarop een van beide mannen er met de auto vandoor ging. De andere man vertrok in een personenauto met een rode kleur.

Groningen: man aangehouden voor mishandeling hond Omwonende belden zondagmiddag de politie met de melding dat een man zijn hond bij het Hanzeplein mishandelde. De 27-jarige eigenaar van de hond werd enige tijd later aangehouden voor dierenmishandeling. De hond die een bebloede bek had is in beslag genomen. De man verklaarde dat zijn hond in een stuk hout met spijkers had gebeten en hij de hand wilde bevrijden van het voorwerp.

Groningen: vrouw meldt mishandeling
De politie heeft een 50-jarige Groninger in zijn woning aan de Jan Steenstraat aangehouden voor mishandeling van zijn 31-jarige vrouw. De vrouw had zich zondagnacht gemeld bij de politie dat zij door de man mishandeld was. De man is voor nadere onderzoek ingesloten.
Groningen: drugscontrole
Op de Oostersingel is zondagavond een auto gecontroleerd voor de opiumwet. Een 24-jarige inzittende uit Groningen bleek in bezit van 30 bolletjes cocaïne In zijn woning aan de Camphuysenstraat werden nog enkele grammen cocaine aangetroffen alsmede dealattributen. De man is in verzekering gesteld en wordt nader verhoord.
Groningen: automobilist rijdt na controle weg
Bij een controle van een oranje gekleurde verlengde auto zonder dak op de Grote Markt verzette een 32-jarige man zich tegen het feit dat hij een bon kreeg omdat de auto niet aan de technische eisen voldeed. Zijn 30-jarige broer verwisselde van plaats in de auto en reed ondanks een voor de auto staande politieagent weg van de Grote Markt. Na diverse verkeersovertredingen, onder andere door rood rijden en in verboden richting in de Gelkingestraat werd de bestuurder op de Grote Markt aangehouden. De twee mannen zitten voor verhoor vast.
Groningen: groepje mannen voor vernieling aangehouden Een groepje van vier mannen uit Groningen zijn zondagochtend aangehouden voor vernieling van een caféruit. De mannen waren vervelend tegen voorbijgangers en namen een vlaggenstok weg van het Schuitendiep. Na de vernieling van de ruit werden zij aangehouden. Een 28-jarige man uit het groepje bleek in bezit van twee gram cocaïne en wordt hierover apart verhoord.

Groningen: bonnen voor beledigen politieagenten Zondagavond werd een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging nadat agenten twee personen die tegen de Martinitoren urineerden een bon gaven. De man schold de agenten uit en werd aangehouden. Eerder op de avond was een 17-jarige Stadjer nadat hij niet voor een politieauto wilde weggaan en daarbij beledigende taal uitsloeg aangehouden voor belediging.

Muntendam: man dreigt met wapen
Bij een café aan de Molenstreek in Veendam heeft de politie vannacht een 43-jarige man uit Veendam aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder op de avond ruzie te hebben veroorzaakt bij een café aan de Middenweg in Muntendam waarbij hij met een vuurwapen dreigde. De man kwam in beschonken toestand bij het café in Muntendam aan. Getuigen zagen, min of meer bij toeval, dat de man toen hij uit een taxi stapte een vuurwapen in zijn broekband stopte. Ook in het café werd het wapen door meerdere bezoekers gezien. Na een ruzie waarbij hij met het wapen dreigde, vertrok de man weer met een taxi. Hij werd later in het café in Veendam aangetroffen. Bij onderzoek door de politie bleek de verdachte zijn wapen onderweg naar Veendam aan een taxichauffeur, op diens aandringen te hebben afgegeven. De chauffeur droeg het wapen, een schietklare, geladen revolver, over aan de politie. De verdachte werd bij het verlaten van het Veendammer café aangehouden. Hij is ingesloten. Vermoedelijk heeft de man één keer met het wapen geschoten. Waar, waarop en wanneer is nog onduidelijk.
Delfzijl: Noor aangehouden
In de Aldebaranstraat in Delfzijl heeft de politie vannacht een 25-jarige man uit Oslo aangehouden. De man veroorzaakte met zijn auto een aanrijding op de Kustweg in Delfzijl. Hij botste met zijn wagen tegen een geparkeerde auto aan en reed daarna door. Op basis van een door getuigen opgegeven signalement kon de man worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol. Bij de ademanalyse werd 1.6 promille gemeten. De man is in overleg met de Officier van Justitie na het opmaken van een proces-verbaal voor rijden onder invloed en doorrijden na aanrijding heengezonden. Er is hem een rijverbod van 7 uur opgelegd.

Delfzijl: brand in leegstaande woning
Door nog onbekende oorzaak ontstond gisteravond een uitslaande brand in een leegstaande woning aan de Juisterrif in Delfzijl. De brandweer had het vuur snel onder controle. De brand richtte aanzienlijke schade aan de woning aan. Ook de links en rechts naast het pand staande, overigens ook leegstaande huizen, liepen water en rookschade op. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Appingedam: gewond bij ruzie in café
Bij een steekpartij voor een café aan de Dijkstraat in Appingedam, na afloop van de voetbalwedstrijd Nederland - Joegoslavië is gisteravond een 20-jarige man uit Appingedam gewond geraakt. De man probeerde een agressieve cafébezoeker te kalmeren die van een medebezoeker bier eiste. Toen dat werd geweigerd sloeg de agressieve man de betrokken bezoeker tegen het hoofd. In zijn poging een vechtpartij in de kiem te smoren werd het slachtoffer twee keer door de agressieve man met een mes gestoken. De dader vluchtte daarna. Hij kon bij een zoekactie door de politie worden aangehouden. De man had zich verstopt op een balkon van een apotheek aan de Dijkstraat in Appingedam. Hij is naar het politiebureau gebracht en ingesloten, Het slachtoffer is met steekwonden in borst en buik naar een ziekenhuis en daar opgenomen. De man verkeert niet in levensgevaar. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de steekpartij.

Winschoten: wildplasser bekeurd
Wegens urineren op de openbare weg heeft de politie vannacht een 19-jarige man uit Midwolda bekeurd op het Marktplein in Winschoten. De man plaste voor de ogen van surveillerende politiemensen tegen een deur van een bioscoop aan. Hij kreeg een boete van 100 gulden.
De Wilp: man bedreigt echtgenote en buurmannen
Aan de Heineburen in De Wilp heeft de politie gisteravond een 45-jarige man uit die plaats aangehouden. De manisch depressieve man, die weigert hem voorgeschreven medicijnen in te nemen, verliet zijn woning na een ruzie met zijn echtgenote waarbij hij de vrouw bedreigde. Vrouw en kinderen vluchtten naar de buren, maar die werden ook ernstig door de man bedreigd. Buurmannen trachtten de man tot de komst van de politie te bedaren maar slaagden daar niet in. De man vluchtte maar kon aan de Heineburen weer door zijn buren worden gepakt. Daar is hij aan de politie overgedragen. De man is naar het politiebureau gebracht en na overleg met een arts ingesloten. Niemand raakte gewond.

Oldehove: dronken man rijdt door na aanrijding
Aan de Niehoofsterweg in Oldehove heeft de politie gistermorgen een 52-jarige inwoner van de gemeente Haren aangehouden. De man botste in de Kernwerderstraat in Oldehove met zijn bestelwagen tegen een geparkeerde auto aan en reed daarna door. Bij het politieonderzoek is gebleken dat de man ook aan de Johan Westrastraat in Oldehove tegen een geparkeerde auto was gereden. De man, die slapend in zijn auto werd aangetroffen, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Bij de ademanalyse werd 1.2 promille alcohol gemeten. Na het opmaken van processen-verbaal voor doorrijden na aanrijding en rijden onder invloed is de verdachte heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Winschoten: ruit sneuvelt bij ruzie
Bij een vechtpartij voor en in een bar aan de Marktstraat is vannacht een ruit van een deur van de bar gesneuveld. Vier mannen uit Vriescheloo, Oude Pekela en Blijham kregen ruzie over een verbroken relatie van één van hen. Bij de vechtpartij die daarover ontstond vielen ze door de deur. Niemand liep verwondingen op. De mannen hebben toegezegd de schade te zullen vergoeden.

Veendam/Muntdendam/Wildervank/Zuidbroek: veel boetes bij toezicht TT-verkeer
De politie heeft het afgelopen weekend extra toezicht gehouden op het zogenaamde TT-verkeer op de N33, en de A7 bij Veendam, Zuidbroek, Muntendam en Wildervank. In totaal werd 33 bestuurders, automobilisten en motorrijders bekeurd voor diverse verkeersovertredingen. Dat aantal is het dubbele vergeleken met het TT-weekend van vorig jaar, bij een gelijk gebleven politie-inzet. Er werd voor een bedrag van ruim 10.000 gulden aan boetes opgelegd. De bekeuringen werden voor de volgende overtredingen gegeven: overschrijden doorgetrokken streep bij inhalen, bumperkleven, rijden over verdrijvingvakken keren op autoweg, overschrijden maximumsnelheid, onverzekerd rijden, rijden zonder rijbewijs en technische gebreken aan de voertuigen. Twee autos zijn door de politie in beslag genomen wegens ernstige technische gebreken. Wegens rijden onder invloed is tegen één automobilist, een 37-jarige man uit Ter Apel, proces-verbaal opgemaakt. Bij hem werd 1.7 promille gemeten. Opmerkelijk was dat de overtredingen veelal gepleegd werden door Nederlandse motorrijders. Buitenlandse motorrijders gedroegen zich in het verkeer, op een enkele uitzondering na, correct. Ook het publiek langs de wegen gedroeg zich correct. De toeschouwers bleven in alle gevallen achter de door de gemeentes geplaatste afzettingen.
Afdeling Communicatie; 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie