Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 26-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 26-06-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 26 juni 2000

Dagelijkse berichten

Haren: jongen voor vernielingen aangehouden
Op de Rijksstraatweg in Haren is zondagnacht een 20-jarige man uit Haren aangehouden voor vernieling van een abri, fiets en toegangshek. Omwonenden hadden gezien dat twee jongens vernielingen pleegden en de 20-jarige staande gehouden. Naar de tweede jongen is nog met een politiehond gezocht maar zonder resultaat. De Harenaar is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: onenigheid in Nachtegaalstraat
Tijdens een voetbalfeestje zondagavond in de Merelstraat liepen er af en toe mannen in hun blote kont over straat. Een 29-jarige man uit de Nachtegaalstraat maakte er na afloop van de wedstrijd een opmerking over en zijn woning werd met bierflessen belaagd. Zijn 30-jarige vrouw werd mishandeld door de mannen waarvan er twee door de politie konden worden aangehouden. Een 17-jarige Leeuwarder en een 21-jarige Stadjer zijn voorgeleid en ingesloten. De vrouw is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: motorrijder uit de bocht de gracht in Een 33-jarige motorrijder uit Assen reed zondagmiddag op de Turfsingel gelijk op vanaf het verkeerslicht met een 28-jarige automobilist uit Groningen. Bij de bocht tussen de Ebbingebrug en de Maagdenbrug werd de motorrijder naar links gedreven en verloor de macht over het stuur. Zijn motor raakte tussen de wal en de woonboot en hij kwam zelf te water. Het bleef voor hem bij een nat pak, de motor raakte total-loss. De automobilist reed door en is later in Drachten aangehouden voor het verlaten van de plaats ongeval.

Groningen: auto gestolen
Een 23-jarige Groninger zat zondagmiddag op de parkeerplaats Concourslaan bij de drafbaan in zijn auto een krantje te lezen. De man werd aangesproken door twee nog onbekende mannen. De Stadjer vertrouwde de zaak niet en stapte uit zijn zilverkleurige Alfa Romeo 164. Daarbij liet hij de sleutels zitten waarop een van beide mannen er met de auto vandoor ging. De andere man vertrok in een personenauto met een rode kleur.

Groningen: man aangehouden voor mishandeling hond Omwonende belden zondagmiddag de politie met de melding dat een man zijn hond bij het Hanzeplein mishandelde. De 27-jarige eigenaar van de hond werd enige tijd later aangehouden voor dierenmishandeling. De hond die een bebloede bek had is in beslag genomen. De man verklaarde dat zijn hond in een stuk hout met spijkers had gebeten en hij de hand wilde bevrijden van het voorwerp.

Groningen: vrouw meldt mishandeling
De politie heeft een 50-jarige Groninger in zijn woning aan de Jan Steenstraat aangehouden voor mishandeling van zijn 31-jarige vrouw. De vrouw had zich zondagnacht gemeld bij de politie dat zij door de man mishandeld was. De man is voor nadere onderzoek ingesloten.
Groningen: drugscontrole
Op de Oostersingel is zondagavond een auto gecontroleerd voor de opiumwet. Een 24-jarige inzittende uit Groningen bleek in bezit van 30 bolletjes cocaïne In zijn woning aan de Camphuysenstraat werden nog enkele grammen cocaine aangetroffen alsmede dealattributen. De man is in verzekering gesteld en wordt nader verhoord.
Groningen: automobilist rijdt na controle weg
Bij een controle van een oranje gekleurde verlengde auto zonder dak op de Grote Markt verzette een 32-jarige man zich tegen het feit dat hij een bon kreeg omdat de auto niet aan de technische eisen voldeed. Zijn 30-jarige broer verwisselde van plaats in de auto en reed ondanks een voor de auto staande politieagent weg van de Grote Markt. Na diverse verkeersovertredingen, onder andere door rood rijden en in verboden richting in de Gelkingestraat werd de bestuurder op de Grote Markt aangehouden. De twee mannen zitten voor verhoor vast.
Groningen: groepje mannen voor vernieling aangehouden Een groepje van vier mannen uit Groningen zijn zondagochtend aangehouden voor vernieling van een caféruit. De mannen waren vervelend tegen voorbijgangers en namen een vlaggenstok weg van het Schuitendiep. Na de vernieling van de ruit werden zij aangehouden. Een 28-jarige man uit het groepje bleek in bezit van twee gram cocaïne en wordt hierover apart verhoord.

Groningen: bonnen voor beledigen politieagenten Zondagavond werd een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging nadat agenten twee personen die tegen de Martinitoren urineerden een bon gaven. De man schold de agenten uit en werd aangehouden. Eerder op de avond was een 17-jarige Stadjer nadat hij niet voor een politieauto wilde weggaan en daarbij beledigende taal uitsloeg aangehouden voor belediging.

Muntendam: man dreigt met wapen
Bij een café aan de Molenstreek in Veendam heeft de politie vannacht een 43-jarige man uit Veendam aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder op de avond ruzie te hebben veroorzaakt bij een café aan de Middenweg in Muntendam waarbij hij met een vuurwapen dreigde. De man kwam in beschonken toestand bij het café in Muntendam aan. Getuigen zagen, min of meer bij toeval, dat de man toen hij uit een taxi stapte een vuurwapen in zijn broekband stopte. Ook in het café werd het wapen door meerdere bezoekers gezien. Na een ruzie waarbij hij met het wapen dreigde, vertrok de man weer met een taxi. Hij werd later in het café in Veendam aangetroffen. Bij onderzoek door de politie bleek de verdachte zijn wapen onderweg naar Veendam aan een taxichauffeur, op diens aandringen te hebben afgegeven. De chauffeur droeg het wapen, een schietklare, geladen revolver, over aan de politie. De verdachte werd bij het verlaten van het Veendammer café aangehouden. Hij is ingesloten. Vermoedelijk heeft de man één keer met het wapen geschoten. Waar, waarop en wanneer is nog onduidelijk.
Delfzijl: Noor aangehouden
In de Aldebaranstraat in Delfzijl heeft de politie vannacht een 25-jarige man uit Oslo aangehouden. De man veroorzaakte met zijn auto een aanrijding op de Kustweg in Delfzijl. Hij botste met zijn wagen tegen een geparkeerde auto aan en reed daarna door. Op basis van een door getuigen opgegeven signalement kon de man worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol. Bij de ademanalyse werd 1.6 promille gemeten. De man is in overleg met de Officier van Justitie na het opmaken van een proces-verbaal voor rijden onder invloed en doorrijden na aanrijding heengezonden. Er is hem een rijverbod van 7 uur opgelegd.

Delfzijl: brand in leegstaande woning
Door nog onbekende oorzaak ontstond gisteravond een uitslaande brand in een leegstaande woning aan de Juisterrif in Delfzijl. De brandweer had het vuur snel onder controle. De brand richtte aanzienlijke schade aan de woning aan. Ook de links en rechts naast het pand staande, overigens ook leegstaande huizen, liepen water en rookschade op. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Appingedam: gewond bij ruzie in café
Bij een steekpartij voor een café aan de Dijkstraat in Appingedam, na afloop van de voetbalwedstrijd Nederland - Joegoslavië is gisteravond een 20-jarige man uit Appingedam gewond geraakt. De man probeerde een agressieve cafébezoeker te kalmeren die van een medebezoeker bier eiste. Toen dat werd geweigerd sloeg de agressieve man de betrokken bezoeker tegen het hoofd. In zijn poging een vechtpartij in de kiem te smoren werd het slachtoffer twee keer door de agressieve man met een mes gestoken. De dader vluchtte daarna. Hij kon bij een zoekactie door de politie worden aangehouden. De man had zich verstopt op een balkon van een apotheek aan de Dijkstraat in Appingedam. Hij is naar het politiebureau gebracht en ingesloten, Het slachtoffer is met steekwonden in borst en buik naar een ziekenhuis en daar opgenomen. De man verkeert niet in levensgevaar. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de steekpartij.

Winschoten: wildplasser bekeurd
Wegens urineren op de openbare weg heeft de politie vannacht een 19-jarige man uit Midwolda bekeurd op het Marktplein in Winschoten. De man plaste voor de ogen van surveillerende politiemensen tegen een deur van een bioscoop aan. Hij kreeg een boete van 100 gulden.
De Wilp: man bedreigt echtgenote en buurmannen
Aan de Heineburen in De Wilp heeft de politie gisteravond een 45-jarige man uit die plaats aangehouden. De manisch depressieve man, die weigert hem voorgeschreven medicijnen in te nemen, verliet zijn woning na een ruzie met zijn echtgenote waarbij hij de vrouw bedreigde. Vrouw en kinderen vluchtten naar de buren, maar die werden ook ernstig door de man bedreigd. Buurmannen trachtten de man tot de komst van de politie te bedaren maar slaagden daar niet in. De man vluchtte maar kon aan de Heineburen weer door zijn buren worden gepakt. Daar is hij aan de politie overgedragen. De man is naar het politiebureau gebracht en na overleg met een arts ingesloten. Niemand raakte gewond.

Oldehove: dronken man rijdt door na aanrijding
Aan de Niehoofsterweg in Oldehove heeft de politie gistermorgen een 52-jarige inwoner van de gemeente Haren aangehouden. De man botste in de Kernwerderstraat in Oldehove met zijn bestelwagen tegen een geparkeerde auto aan en reed daarna door. Bij het politieonderzoek is gebleken dat de man ook aan de Johan Westrastraat in Oldehove tegen een geparkeerde auto was gereden. De man, die slapend in zijn auto werd aangetroffen, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Bij de ademanalyse werd 1.2 promille alcohol gemeten. Na het opmaken van processen-verbaal voor doorrijden na aanrijding en rijden onder invloed is de verdachte heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Winschoten: ruit sneuvelt bij ruzie
Bij een vechtpartij voor en in een bar aan de Marktstraat is vannacht een ruit van een deur van de bar gesneuveld. Vier mannen uit Vriescheloo, Oude Pekela en Blijham kregen ruzie over een verbroken relatie van één van hen. Bij de vechtpartij die daarover ontstond vielen ze door de deur. Niemand liep verwondingen op. De mannen hebben toegezegd de schade te zullen vergoeden.

Veendam/Muntdendam/Wildervank/Zuidbroek: veel boetes bij toezicht TT-verkeer
De politie heeft het afgelopen weekend extra toezicht gehouden op het zogenaamde TT-verkeer op de N33, en de A7 bij Veendam, Zuidbroek, Muntendam en Wildervank. In totaal werd 33 bestuurders, automobilisten en motorrijders bekeurd voor diverse verkeersovertredingen. Dat aantal is het dubbele vergeleken met het TT-weekend van vorig jaar, bij een gelijk gebleven politie-inzet. Er werd voor een bedrag van ruim 10.000 gulden aan boetes opgelegd. De bekeuringen werden voor de volgende overtredingen gegeven: overschrijden doorgetrokken streep bij inhalen, bumperkleven, rijden over verdrijvingvakken keren op autoweg, overschrijden maximumsnelheid, onverzekerd rijden, rijden zonder rijbewijs en technische gebreken aan de voertuigen. Twee autos zijn door de politie in beslag genomen wegens ernstige technische gebreken. Wegens rijden onder invloed is tegen één automobilist, een 37-jarige man uit Ter Apel, proces-verbaal opgemaakt. Bij hem werd 1.7 promille gemeten. Opmerkelijk was dat de overtredingen veelal gepleegd werden door Nederlandse motorrijders. Buitenlandse motorrijders gedroegen zich in het verkeer, op een enkele uitzondering na, correct. Ook het publiek langs de wegen gedroeg zich correct. De toeschouwers bleven in alle gevallen achter de door de gemeentes geplaatste afzettingen.
Afdeling Communicatie; 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...