Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europese controle en handhaving wegtransport intensiveren

Datum nieuwsfeit: 26-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MINVENW

26 juni 2000

Persberichten 2000

EUROPESE CONTROLE EN HANDHAVING WEGTRANSPORT INTENSIVEREN

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat roept haar Europese collegas van transport om de samenwerking op het gebied van controle en handhaving van het wegtransport te intensiveren. Dit om incidenten als in Dover te voorkomen. Zij deed de oproep tijdens de Europese Raad van Transportministers in Luxemburg. Verder sprak zij haar afschuw uit over de gebeurtenis, waarbij 58 Chinese vluchtelingen omkwamen in een Nederlandse koelwagen.

Minister Netelenbos stelt het ongeluk aan de orde, omdat mensensmokkel een Europees probleem is waar ook transportministers aandacht aan moeten besteden. In de eerste plaats is de mensenhandel een criminele praktijk, die als zodanig moet worden bestreden.

Verder wijst de Nederlandse minister op de eigen verantwoordelijkheid van de transportsector om dit soort incidenten te voorkomen: "Als ministers van transport kunnen we de sector daar op wijzen. Het is immers ook in het belang van het wegvervoer zelf dat duidelijk wordt dat betrokkenheid bij mensensmokkel een randverschijnsel is dat ook vanuit de sector scherp wordt veroordeeld en bestreden. Zelf kunnen we als transportministers bijdragen aan een zo goed mogelijke handhaving en controle, ook over grenzen heen. Ik doe hier dan ook een oproep om de bestaande samenwerking tussen de handhavers verder te intensiveren", aldus minister Netelenbos. De oproep krijgt steun van de Britse minister Hill van transport.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie