Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BZK : Nederland in feeststemming na overwinning Oranje

Datum nieuwsfeit: 26-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Nederland in feeststemming na overwinning Oranje Een persbericht bij het onderwerp Europees kampioenschap voetbal
2000


26 juni 2000
In heel Nederland heerste een feeststemming na de overwinning van Oranje gisteravond. In Rotterdam was het zeer druk en de sfeer was goed. De situatie was goed beheersbaar in tegenstelling tot sommige berichten vannacht. Omdat de politie snel optrad bij eventuele dreigende verstoringen van de openbare orde zijn er in totaal 80 aanhoudingen verricht in Rotterdam. Hiervan hadden 65 de Nederlandse nationaliteit. Uiteindelijk zijn 22 mensen huiswaarts gestuurd en worden er 58 vervolgd. Het gaat hierbij om zwarthandel (20), geweldsmisdrijven (10), lichte misdrijven, zoals vernieling (16) en overtredingen, zoals dronkenschap (12).
Ook in Amsterdam is het bijzonder druk geweest, maar er hebben zich geen noemenswaardige problemen in de openbare orde sfeer voorgedaan. De sfeer was gezellig. In Den Haag heeft de ME ingegrepen op het Jonckbloetplein nadat relschoppers met eieren en stenen begonnen te gooien.
Bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is sinds 5 juni het Nationaal Coördinatiecentrum (NCC) actief als bestuurlijk coördinatie- en informatiecentrum. Voor de persvoorlichting is er gedurende het voetbalkampioenschap het Nationaal Voorlichtingscentrum EURO2000 (NVC). Dit onderhoudt dagelijks contact met de voorlichters van alle betrokken partijen. Op maandag 26, donderdag 29, vrijdag 30 juni, zaterdag 1 juli, zondag 2 juli en maandag 3 juli is er om 11.15 uur een persbriefing op het ministerie van BZK. Wellicht ook nog op dinsdag 4 juli.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie