Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rapport: Delfts onderwijsbeleid wordt goed gewaardeerd

Datum nieuwsfeit: 26-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

Het Delfts onderwijsbeleid wordt goed gewaardeerd

Dit blijkt uit het rapport Delfts onderwijs in Beeld. De extra faciliteiten, zoals bijvoorbeeld de schoolbegeleidingsdienst en de schoollogopedie, worden door de scholen in Delft hoog gewaardeerd en zijn een waardevolle aanvulling op de kwaliteit van het onderwijs. De rol die de gemeente Delft in het lokale onderwijsbeleid vervuld wordt door het onderwijsveld met een zeven gewaardeerd.

Het rapport geeft een helder en samenhangend zicht op de feitelijke stand van zaken van de uitvoering van het lokale onderwijsbeleid. Het zorgbeleid en bestrijding van onderwijsachterstanden is in de laatste jaren verbeterd, maar vergen veel inspanning van alle betrokkenen. De doelstelling om de prestaties van kansarme leerlingen zodanig te verbeteren dat ze niet achterblijven bij de gemiddelde toetsscores in Nederland lijkt nog niet geheel verwezenlijkt. Begrijpend lezen is een knelpunt, maar op het gebied van rekenen en technisch lezen scoren de leerlingen goed.

De ondersteuning aan scholen en leerlingen van de schoolbegeleidings-dienst, het bureau kunstzinnige vorming en de schoollogopedie wordt door de scholen als goed en waardevol ervaren.

Het voornemen is om het onderwijsbeleid te blijven monitoren, zo wordt een duidelijk beeld over de kwaliteit van het Delftse onderwijs gegeven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie