Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Boxtel (GSI) tekent overeenkomst overheidstelefonie

Datum nieuwsfeit: 26-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Minister Van Boxtel tekent mantelovereenkomst overheidstelefonie Een persbericht bij het onderwerp Achter de overheidsschermen
26 juni 2000
Minister Van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid heeft vanmiddag namens de rijksoverheid met vertegenwoordigers van vier telecomaanbieders een mantelovereenkomst voor overheidstelefonie ondertekend. De mantelovereenkomst is het gevolg van de aanbesteding van telefoniediensten waartoe het kabinet eerder had besloten. Binnen de mantelovereenkomst hebben overheidsorganen de mogelijkheid om voor drie afzonderlijke percelen de keuze te maken uit telkens twee aanbieders. Het gaat daarbij om vaste telefonie (Dutchtone en KPN), mobiele telefonie (Dutchtone en Libertel) en speciale diensten, zoals bellen van vast naar mobiel (Dutchtone en Versatel). De eerste categorie overheidsorganen (rijk en provincies) hebben hun keuze inmiddels gemaakt of staan op het punt deze te maken. Later dit jaar zullen ook participerende gemeenten, waterschappen en andere zogeheten mede-aanbesteders hun keuze bekendmaken. Vooralsnog ziet het er naar uit dat een aantal overheidspartijen voor de nieuwkomer in de markt gaat kiezen. Met de gading is in totaal een bedrag van ongeveer f 400 miljoen gemoeid.
De Nederlandse overheid heeft tot de aanbesteding besloten om zo te profiteren van de geliberaliseerde telecommarkt en daarmee een substantiële besparing te realiseren op de kosten voor telefonie. Iedere afzonderlijke overheid legt aan de aanbieders van de verschillende percelen hun wensen voor. De telecomaanbieders komen vervolgens met een aanbieding gebaseerd op de wensen van de overheidsinstelling. Deze maakt vervolgens een onderbouwde keuze. Iedere overheidsinstelling profiteert zo van het schaalvoordeel, maar kan wel een keuze maken op grond van zijn eigen wensenpakket. De aanbiedingen leveren over de drie percelen gemiddeld een potentiële korting op van 18% ten opzichte van de huidige markttarieven.
In de aanbesteding participeren circa 250 overheidsorganen, waaronder gemeenten, onderwijsinstellingen en waterschappen. De ministeries en provincies hebben daarvoor in het project OverheidsTelefonie 2000 (OT 2000) het voortouw genomen. OT 2000 maakt onderdeel uit van het programma OverheidsNetwerk 21e eeuw (ON21), een samenwerkingsverband voor werving van een communicatie-infrastructuur ten behoeve van de openbare sector.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie