Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Milieukeurmerk voor Utrechtse recreatiebedrijven

Datum nieuwsfeit: 26-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht


Persbericht
26 juni 2000

Milieukeurmerk voor Utrechtse recreatiebedrijven

Wat de Michelin ster is voor restaurants is de "Milieubarometer" voor recreatiebedrijven. Acht recreatiebedrijven uit de provincie Utrecht kregen op 22 juni j.l. dit keurmerk uitgereikt in Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem. De ondernemers hebben dit keurmerk verdiend door op hun bedrijf maatregelen te nemen om op energie en water te bezuinigen en het milieu te sparen.

De Milieubarometer is een keurmerk voor milieubewust ondernemerschap. Om in aanmerking te komen voor de Milieubarometer moeten recreatiebedrijven o.a. een milieuprogramma opstellen, waarin de milieumaatregelen voor de komende drie jaar staan aangegeven. Verder moeten zij energie- en waterbesparende maatregelen treffen en moet het afval gescheiden worden ingezameld. Ook dienen de ondernemers de gasten te informeren over hoe op het recreatiebedrijf met het milieu wordt omgegaan. Tot slot moeten ze activiteiten organiseren om de groene omgeving van het recreatiebedrijf te onderhouden of te verbeteren. De stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit staat, o.a. door jaarlijkse keuringen, garant voor de kwaliteit en de continuïteit van ingevoerde milieumaatregelen.

3 niveaus
De Milieubarometer kent drie verschillende niveaus: brons, zilver en goud. Deze drie niveaus staan voor de fase waarin het recreatiebedrijf verkeert bij de invoering van milieuvriendelijke maatregelen. Het bronzen niveau is behaald door De Tabaksschuur in Elst, De Batterijen in Renswoude, Camping 't Eind in Overberg en Recreatiepark De Thijmse Berg in Rhenen.
Vier bedrijven uit de provincie Utrecht hebben dit jaar het zilveren niveau van de Milieubarometer behaald. Het zijn: Recreatiepark Laag-Kanje in Maarn, Camping het Boerenerf te Woudenberg en de Jachthavens 't Anker en De uitkijk uit Loosdrecht.
Herkenbaarheid
Recreatiebedrijven die in het bezit zijn van de Milieubarometer zijn te herkennen aan een speciaal logo op een plaquette dat meestal bij de ingang is bevestigd.
Het milieukeurmerk zal ook in de ANWB campinggids opgenomen worden, zodat vooraf gemakkelijker een keuze gemaakt kan worden voor het doorbrengen van een vakantie op een recreatiebedrijf waar bewust omgegaan wordt met het milieu.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie