Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP: stop betrokkenheid bij Amerikaanse gifvluchten Colombia

Datum nieuwsfeit: 26-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws van de Socialistische Partij


Stop Nederlandse betrokkenheid bij Amerikaanse gifvluchten op Colombia


26-06-2000 De eilanden Aruba en Curaçao mogen niet worden gebruikt als uitvalsbasis voor Amerikaanse interventie in Colombia. Dat vindt Europarlementariër Erik Meijer van de SP, die hierover vragen heeft gesteld aan de Europese Raad.

Uit een documentaire van Netwerk van 21 juni blijkt dat Amerikaanse vliegtuigen vanaf Aruba en Curacao opstijgen om gif te sproeien in het zuiden van Colombia. Dit gebeurt onder het mom van drugsbestrijding, maar treft vooral de verzetsbeweging FARC die niet met de drugsmaffia verbonden is. De besproeiing zorgt voor ernstige gezondheidsklachten onder de plaatselijke bevolking en tast grote delen van het oerwoud aan.

De SP is van mening dat er duidelijk onderscheid gemaakt moet worden tussen enerzijds de strijd tegen drugs en anderzijds een anti-guerrilla-strijd. In dat laatste dient Nederland niet betrokken te raken, zeker niet nu ons land op het punt staat het huidige contract met de Verenigde Staten met tien jaar te verlengen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie