Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KUN-promotie: Erfelijke doofheid

Datum nieuwsfeit: 27-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hieronder vindt u een aankondiging van een promotie die in juni plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De academische plechtigheid wordt gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen. Als u meer informatie wenst over (een van) deze gebeurtenissen kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KUN, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00.


27-06-2000 Erfelijke doofheid

13:30 uur Dhr. drs. R.J.C. Admiraal
Promotie op het gebied van de Medische Wetenschappen Titel proefschrift: Hearing Impairment and
Associated Handicaps. An aetiological study
Promotor: Dhr. prof. dr. C.W.R.J. Cremers
Copromotor: Dhr. dr. P.L.M. Huygen
Handelseditie: geen
Woonplaats: Den Dungen
Recente ontwikkelingen op het gebied van de
geneti-ca verschaffen meer duidelijkheid over een aantal vormen van erfe-lijke doofheid. Dit proef-schrift beschrijft enkele doofheidsyndromen (Stic-kler syn-droom en Pendred syndroom) en behandelt oorzaken van vroegkinderlijke doofheid met speciale aandacht voor bijkomende handicaps. Een deel van het onderzoek is verricht op het Instituut voor Doven in St.Michielsgestel. Door vaccinatieprogramma's komt doof-heid als gevolg van virusin-fecties tijdens de zwanger-schap, ern-stige geelzucht in de eerste levensdagen en bepaalde vormen van hersenvliesont-steking minder vaak voor. Daar staat tegen-over dat er meer dove kinderen zijn ten gevolge van ern-stige vroegge-boorte en chromosoomafwijkingen. Dit gaat echter vaak gepaard met nevenhandicaps. Naar aanleiding van de beschreven studie kon worden vastgesteld dat het beloop van de doofheidsyndromen anders is dan voorheen aangeno-men werd. Tevens kon door verbeter-de röntgenologische technie-ken worden vastge-steld dat er typische binnenoorafwijkingen aanwezig zijn bij het Pen-dred syndroom en het CHARGE syndroom. Hierdoor bestaat de moge-lijk-heid om de diagnose bij deze syn-dromen eerder te stellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie