Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Akkoord NVJ-NNP inzake CAO voor Nieuwsbladjournalisten

Datum nieuwsfeit: 27-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Vereniging van journalisten

Principe-akkoord NVJ - NNP inzake
CAO voor de Nieuwsbladjournalisten


1. Looptijd
De CAO wordt gesloten voor de periode van 1 juli 2000 tot en met 30 juni 2002.

2. Algemeen verbindend verklaring
Partijen bij de CAO zullen de algemeen verbindend verklaring van de CAO aanvragen.

3. Structurele verhoging salarissen
Tijdens de looptijd van de CAO worden de salarissen in de schalen van de CAO voor Nieuwsbladjournalisten structureel verhoogd met 7,2 %. Deze verhoging wordt als volgt doorgevoerd:
per 1 juli 2000: 3,5 %
per 1 juli 2001: 2,5 %
per 1 januari 2002: 1,2 %.

4. Uitbreiding extra vrije dagen voor oudere journalisten De regeling met betrekking tot extra vrije dagen voor oudere journalisten (artikel 11 van de CAO voor Nieuwsbladjournalisten) wordt uitgebreid. Journalisten van 60 jaar en ouder krijgen binnen deze regeling 31 vrije dagen (in plaats van de huidige 26).

5. Fonds Kinderopvang
De werkgeversbijdrage aan het Fonds Kinderopvang wordt gecontinueerd en geïndexeerd.

6. Paritaire studiecommissie auteursrecht
De bestaande paritaire studiecommissie auteursrecht, die als opdracht heeft artikel 22 van de CAO inzake auteursrecht te evalueren, wordt uitgebreid en zet zijn werkzaamheden voort.

7. Paritaire studiecommissie verlof à la carte
Na het van kracht worden van een wettelijke regeling met betrekking tot verlof à la carte, zal een paritaire werkgroep zich buigen over de mogelijke nadere uitwerking van de wettelijke regeling in de CAO voor Nieuwsbladjournalisten.

Indien de paritaire commissie tot een nadere uitwerking komt, dan bestaat de mogelijkheid om, na goedkeuring door partijen, de uitgewerkte regeling gedurende de looptijd van de CAO in te voeren.

8. Fonds Werkgelegenheid
Gedurende de looptijd van de CAO zal het Fonds Werkgelegenheid worden gecontinueerd zonder toevoeging van financiële middelen. De aandacht van het Fonds zal zich gedurende de looptijd van de CAO richten op het propageren van de nieuwsbladjournalistiek onder aankomend journalisten.

9. Indexering werkgeversbijdrage
De werkgeversbijdrage wordt geïndexeerd.

10. Brutering Overhevelingstoeslag
Voor de brutering van de Overhevelingstoeslag in de salarissen per 1 januari 2001 op grond van de Wet Brutering Overhevelingstoeslag wordt de richtlijn van de overheid gevolgd. Dit betekent dat alle bruto salarissen per 1 januari 2001 in dit kader worden verhoogd met 1,9 % met een maximum van fl. 1.746,-- per jaar. Voor wat betreft de effecten van de bruteringswet op de pensioenen zal de - nog in studie zijnde - technische uitwerking van de Dagbladsector worden gevolgd.
Barneveld, mei 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie