Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vandaag in de Tweede Kamer

Datum nieuwsfeit: 27-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.
** update 13.00 uur

dinsdag 27 juni 2000

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint op dinsdag 27 juni om 14.00 uur.


**Bij aanvang van de vergadering heeft het mondelinge vragenuur plaats.
Aan de orde zijn vragen van:

- de heer Balkenende(CDA) aan minister Jorritsma-Lebbink (vice-premier) over uitlatingen van de minister president inzake extra financiële ruimte.

- de heer Van Middelkoop(RPF/GPV) aan staatssecretaris De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) over de uitslag van het referendum op Sint Maarten.
(NOS-Radionieuws, 23 juni jl., Trouw, 24 juni jl.);
- de heer Harrewijn (GroenLinks) aan staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over het misbruik van de Ziektewet door veel bedrijven (Rapport van Ernst
- mevrouw Lambrechts (D66) aan staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, mw. Adelmund, over de onderzoeken in de regio's Voorne-Putten-Rozenburg en Amsterdam, waaruit blijkt dat het aantal zwakke leerlingen in het voortgezet onderwijs veel groter is dan het Ministerie denkt;

- de heer Van Bommel(SP) aan minister Hermans (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over het bericht dat hij de eisen aan invalleerkrachten drastisch gaat verlagen.(Volkskrant, 26 juni jl.);
Vervolgens stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.

Hierna debatteert de Kamer over het aanscherpen en aanvullen van regels met betrekking tot de bestrijding van fraude en corruptie. Het voorstel richt zich onder meer op het persoonlijk bewaken van de integriteit van ambtenaren en hun relatie met derden.

Ten slotte spreekt de Kamer over de identificatieplicht voor prostituees. Met dit wetsvoorstel krijgen gemeente-ambtenaren de bevoegdheid om prostituees naar hun identiteitspapieren te vragen. Dit om het werken van illegale en minderjarige prostituees te voorkomen.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Verkeer en Waterstaat en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 15.30 tot ca. 18.30 uur - Klompézaal

Agenda: algemeen overleg met de staatssecretarissen De Vries (Verkeer en Waterstaat) en Van der Ploeg (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over de herverdeling van de radio-omroepfrequenties.

Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 16.00 tot ca. 18.00 uur - Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Vliegenthart (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over verschillende onderwerpen ten aanzien van het gehandicaptenbeleid.

Financiën: 16.30 tot ca. 18.30 uur - Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Bos (Financiën) over de vergroening van het fiscale stelsel. Dat zijn fiscale maatregelen die milieuvriendelijk gedrag stimuleren.

Economische Zaken: 17.30 tot ca. 20.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Ybema (Economische Zaken) over het beschikbare geld voor provincies ten behoeve van de cofinanciering van de Europese Structuurfondsprogrammas in de periode 2000 tot 2006.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Buitenlandse Zaken: 13.30 uur Klompézaal
Agenda: procedure.

Werkgroep 5e nota Ruimtelijke Ordening: 16.00 uur Van Someren-Downerzaal

Buitenlandse Zaken: 16.00 tot ca. 17.00 uur - Regentenkamer
Agenda: gesprek met de nieuw benoemde ambassadeur te Kampala, drs. M.A. Peters.

Economische Zaken: 16.30 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: procedures.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 16.30 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures
AANBIEDINGEN

De voorzitter van de vaste Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen neemt om 13.30 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van de Stichting Belangenbehartiging Alfabetisering. Hiermee vragen zij aandacht voor volwassen Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven (hal plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van leden van twee belangengroepen voor studenten (ISO en het Erasmus Students Network). Hiermee vragen zij aandacht voor het mobiliteitsprobleem: waarom gaan studenten niet meer naar het buitenland? (hal plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Justitie neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van leden van de Samen op Wegkerken. Hiermee vragen zij aandacht voor asielzoekers die legaal in Nederland zijn, maar geen recht hebben op opvang (hal plein 2).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie