Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotterdam: Tien miljoen voor nieuwe aanpak werkloosheid

Datum nieuwsfeit: 27-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Tien miljoen voor nieuwe aanpak werkloosheid

De gemeente trekt dit jaar 10 miljoen gulden uit om mensen die werkloos worden snel weer aan de slag te krijgen. Wie 23 jaar of ouder is en minder dan een jaar werkloos, krijgt van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid voortaan direct hulp bij het vinden van werk, een opleiding of bij het opdoen van werkervaring. Deze nieuwe manier van werken hoort bij de 'sluitende aanpak van werkloosheid'. Die voorkomt dat mensen langdurig werkloos worden en aangewezen zijn op een bijstandsuitkering.

De kans dat iemand weer aan het werk komt, is groter naarmate iemand korter zonder werk is. Voorheen moesten mensen eerst een jaar lang zelf proberen aan de slag te komen. Voor de beschikbaar gestelde 10 miljoen gulden worden 1600 mensen bemiddeld. Dat geld komt bovenop de bijna 100 miljoen gulden die Rotterdam jaarlijks besteedt aan de bestrijding van de langdurig werkloosheid. Rotterdam telt momenteel 43.000 mensen zonder werk.

De gemeente gaat voor de sluitende aanpak in zee met vier verschillende bedrijven. Behalve met Arbeidsvoorziening Rijnmond sluit de gemeente voor het eerst ook contracten af met drie commerciële arbeidsbemiddelaars: bureau Maatwerk, NIBO en Randstad Werkgelegenheidsprojecten. Bureau Maatwerk richt zich op de mensen uit de deelgemeenten Noord, Overschie, Hillegersberg/Schiebroek en Kralingen/Crooswijk. Het NIBO is ingeschakeld voor de mensen die in de deelgemeente Delfshaven en in het Centrum wonen. Randstad richt zich op de deelgemeenten Feijenoord en IJsselmonde en Arbeidsvoorziening Rijnmond op Charlois en Hoogvliet.

De gemeente sluit de contracten af op basis van 'no cure, less pay'. Dat betekent dat een deel van de prijs van elk bemiddelingstraject alleen wordt betaald als de werkzoekende een baan heeft gevonden met een arbeidscontract voor minimaal een half jaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie