Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief VW inzake platform metro Noord-Zuidlijn Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 27-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

brief min vw inzake platform metro nood-zuidlijn
Gemaakt: 29-6-2000 tijd: 34:


1

Aan de Voorzitter van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat

's-Gravenhage, 27 juni 2000

Naar aanleiding van u verzoek van 5 juni 2000 doe ik u hierbij mijn reactie toekomen op de aan u gerichte brief van het Platform Metro. Ik heb met de gemeente Amsterdam overeenstemming bereikt over de inhoud van de beschikking Noord/Zuidlijn; deze inhoud is vervolgens geaccordeerd door het parlement.

Ik had een inspanningsverplichting op mij genomen de in de beschikking verwerkte kasreeks van beschikbare middelen conform het MIT af te stemmen op het werkelijke bouwtempo van de Noord/Zuidlijn. Daartoe heb ik in overleg met het kabinet besloten in het BOR-pakket een kasverschuiving over de jaren voor de Noord/Zuidlijn op te nemen. Deze verschuiving leidt tot beduidend minder renteverliezen voor de gemeente Amsterdam, maar leidt niet tot een hoger subsidiebedrag dan in de beschikking is opgenomen. In het MIT 2001 - 2005 zal dit zichtbaar worden gemaakt.

De door u doorgezonden brief bevat geen nieuwe informatie die voor mij aanleiding zou kunnen zijn eerdere standpunten te heroverwegen.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

T. Netelenbos

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie