Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vervanging verkeersinstallaties Noordelijke rondweg Breda

Datum nieuwsfeit: 27-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


VERVANGING VERKEERSREGELINSTALLATIES NOORDELIJKE RONDWEG

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de verkeersregelinstallaties op de kruisingen Noordelijke rondweg met de Kapittelweg en de Doornboslaan nog dit jaar te vervangen. De installaties op de kruisingen met de Biesdonkweg en de Terheijdenseweg komen in 2001 aan de beurt. Als gevolg hiervan komt de 'groene golf' op dit deel van de Noordelijke rondweg voor de korte termijn te vervallen.

Het college heeft tot versnelde vervanging besloten omdat teveel storingen optraden.

De laatste tijd was er regelmatig sprake van storingen van verschillende verkeersregelinstallaties op de Noordelijke rondweg. Onlangs werd bij gelegenheid van de Kadernota 2001 extra geld gereserveerd voor vervanging van verkeerslichten en de problematiek op o.a. de Noordelijke rondweg. Vorige week werd de regelautomaat op de kruising Noordelijke rondweg - Konijnenberg vervangen. Vervanging van andere installaties stond grotendeels gepland voor 2001 en 2002.

Het college heeft nu besloten om de verkeersregelinstallaties op de kruisingen met de

Kapittelweg en de Doornboslaan nog dit jaar te vervangen. De installaties op de kruisingen Biesdonkweg en Terheijdenseweg pakt de gemeente in 2001 aan. De vervanging van de installaties op de kruisingen Tilburgseweg en Takkebijster is onderdeel van het project Tilburgseweg, waarvan de uitvoering naar verwachting ook in 2001 plaatsvindt. De aanpassing van de installatie op de kruising Oosterhoutseweg maakt onderdeel uit van de reconstructie die nodig is om het doorgaand verkeer uit Teteringen te weren.

Daarnaast studeert een ambtelijke werkgroep vanaf begin dit jaar naar de optimalisatie van de verkeersafwikkeling op de Noordelijke rondweg. Een onderdeel van die studie betreft de noodzaak en vorm van een groene golf.

Naar verwachting zal het resultaat van de studie eind 2000 bekend zijn.

Breda, 27 juni 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie