Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie voor restauratie Loons kannunikenhuis Borgloon

Datum nieuwsfeit: 27-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN

MINISTER JOHAN SAUWENS

VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN,

AMBTENARENZAKEN EN SPORT

27 juni 2000

24 miljoen voor restauratie Loons kannunikenhuis

Johan Sauwens, Vlaams minister bevoegd voor Monumenten en Landschappen, kent een restauratiepremie van 24.522.311 F toe voor de 3de fase van de werken aan het voormalig kannunikenhuis, gelegen op het Speelhof (nr.10) te Borgloon.

Dit herenhuis, daterend uit de 17de eeuw en als monument beschermd in 1983, is één van de bijzonderste monumenten van de oude binnenstad en bepaalt in grote mate de algemene aanblik van het Speelhof. Het woonhuis bestaat uit een langgestrekte vleugel van vijf traveën en twee bouwlagen, met in de middentravee een half ingebouwde toren. Ook de oorspronkelijke inrijpoort, die toegang geeft tot de voorheen gesloten binnenplaats, is bewaard.

Gelegen in het hart van de Haspengouwse fruitstreek, zal het kannunikenhuis van Borgloon uitgebouwd worden tot een toeristisch centrum. Met de premie van 25 miljoen zal het woonhuis met bijgebouw volledig gerestaureerd worden. Eerder kwamen reeds het oude bijgebouw(fase1) en het poortgebouw(fase2) aan de beurt.

info : Joris Vandenbroucke - tel. (02) 553 23 11 e-mail: (persdienst.sauwens@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie