Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotterdam onderstreept belang Betuwelijn

Datum nieuwsfeit: 27-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Rotterdam onderstreept belang Betuwelijn

Burgemeester mr. I.W. Opstelten en havenwethouder drs. P.J.H.M. van Dijk van Rotterdam hebben in een brief aan de Vaste Commissie van Verkeer en Waterstaat het belang benadrukt van de aanleg van de Betuwelijn. Het College is verbaasd en bezorgd dat naar aanleiding van het rapport van de Algemene Rekenkamer, er opnieuw een discussie lijkt te beginnen over nut en noodzaak van deze goederenspoorlijn. Temeer daar de conclusies van het rapport hier geen aanleiding voor geven.

In de brief benadrukken ze dat deze spoorlijn vanuit strategisch oogpunt zonder meer nodig is. Het besluit voor de aanleg van de Betuwelijn werd mede genomen met het oog op het handhaven en versterken van de internationale handels- en distributiefunctie van Nederland.
Bovendien zal alleen al het containervervoer van en naar Rotterdam tot 2020 verdrievoudigen. Extra capaciteit is nodig om enerzijds die groei op te vangen en anderzijds meer goederen van de weg over te hevelen naar het spoor. Het huidige spoorwegennet in Nederland biedt daarvoor nauwelijks ruimte. Daarnaast hebben veel bedrijven forse investeringen gedaan met het oog op de komst van deze lijn.

Burgemeester en havenwethouder geven tevens aan dat Rotterdam de ervaring die momenteel wordt opgedaan op de Havenspoorlijn, graag willen inzetten om de exploitatie van de Betuwelijn te optimaliseren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie