Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waardering voor Limburgs ontwerpproject 'drie over dertig'

Datum nieuwsfeit: 27-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

Stimuleringsfonds voor architectuur geeft subsidie van 32.500,-- WAARDERING VOOR LIMBURGS ONTWERPPROJECT 'DRIE OVER DERTIG'

Maastricht, 27 juni 2000

'Drie over Dertig'

Stimuleringsfonds voor architectuur geeft subsidie van 32.500,-- WAARDERING VOOR LIMBURGS ONTWERPPROJECT 'DRIE OVER DERTIG'

Een lovend advies van het Stimuleringsfonds voor Architectuur heeft geresulteerd in een subsidie van dit fonds ter grootte van 32.500,-- ( 14.748,00) voor een publicatie over het project 'Drie over Dertig'. Dit project maakt deel uit van de voorbereidingen rond het Provinciaal Omgevingsplan Limburg (POL).

Eerder formuleerde de provincie Limburg een drietal ontwerpopgaven voor hoogleraren met hun medewerkers en voor studenten architectuur, stedebouw en landschapsarchitectuur. Deze drie ontwerpopgaven hebben een voorbeeldfunctie voor de bijdrage die deze vakwereld kan leveren aan ruimtelijke problemen in Limburg. Het betreft de lange termijnontwikkeling 2030 voor de stedelijke gebieden van Venlo, Roermond en de regio Parkstad Limburg. Met de publicatie wil de provincie een breed publiek betrekken bij de lange termijn ontwikkeling van de drie stedelijke gebieden. Op deze manier kan ook het streven naar ruimtelijke kwaliteit voor datzelfde publiek toegankelijk worden gemaakt.

De adviescommissie van het Stimuleringsfonds voor Architectuur heeft waardering voor het project. Deze commissie beoordeelt voor het Stimuleringsfonds subsidieaanvragen. Zo constateert de commissie dat het project uitstijgt boven het regionale planningsniveau in streekplannen. Daarnaast is het bijzonder dat het regionale en stedelijk niveau gecombineerd zijn in één project. Ook spreekt het experimentele, internationale en multidisciplinaire karakter van het project de commissie zeer aan. De uitkomsten van het project 'Drie over Dertig' zouden volgens de commissie wel eens een kompasfunctie kunnen hebben voor andere regio's/provincies. De commissie waardeert het dat de provincie voorziet in het betrekken van het publiek bij dit omvangrijke en op de toekomstige ruimtelijke kwaliteit gerichte project. Zo zijn er in de drie Limburgse steden bijeenkomsten georganiseerd, waarbij de betrokken hoogleraren hun persoonlijke visie hebben gegeven op de betreffende steden. Daarna volgden levendige discussies met de aanwezigen. Deze bijeenkomsten waren voor iedereen toegankelijk. Vrijdag 3 november 2000 vindt er in het Gouvernement een afsluitend symposium plaats over 'Drie over Dertig'. Dit symposium vormt het platform voor de discussie over de eindresultaten van het project. Dan ook wordt de publicatie voor het eerst gepresenteerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie