Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen arbeidsomstandigheden leerkrachten Antillen

Datum nieuwsfeit: 27-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen27.006 vragenformulier 27 juni 2000


2990013120

Vragen van het lid Van Middelkoop (GPV) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de arbeidsomstandigheden van Nederlandse leerkrachten op de Nederlandse Antillen. (Ingezonden 27 juni 2000)


1

Waarom is besloten per 1 augustus 2000 een einde te laten komen aan de regeling die het voor instellingen in het beroepsonderwijs mogelijk maakt een aanvullende vergoeding aan te vragen voor kosten als gevolg van het buitengewoon verlof van personeel ten behoeve van het uitoefenen van een onderwijsfunctie op Aruba en de Nederlandse Antillen?


2

Moet niet gevreesd worden dat door het beëindigen van deze regeling leerkrachten uit Nederland niet meer willen werken op Aruba en de Nederlandse Antillen?


3

Heeft de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen over deze materie onlangs gesproken met zijn Antilliaanse collega minister Lamp en, zo ja wat is het resultaat van dit overleg?


4

Is het geen evident Arubaans en Antilliaans belang dat leerkrachten indien zij uitgezonden wensen te worden en daarvoor buitengewoon verlof krijgen, niet gehinderd worden door problemen in de sfeer van pensioen- en sociale premies?

Toelichting:

Deze vragen dienen ter aanvulling op eerdere vragen terzake van het lid Rosenmöller, ingezonden 22 juni 2000.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie