Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie UvA: reduceren van variaties binnen productie staal

Datum nieuwsfeit: 27-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Quantifying sources of variation in process analytical measurements

Datum dinsdag 27-06-2000
Tijd 10:00 uur

Promovendus R.H. Jellema

Promotor prof. dr. A.K. Smilde

Onderzoek naar de mogelijkheden van het reduceren van variaties binnen de productie, bemonstering en analyse van staal bij Hoogovens Staal BV, het huidige Corus. Voor het verkrijgen van staal met bepaalde eigenschappen is het nodig om de concentratie van de verschillende elementen zoals ijzer, koolstof, mangaan en fosfor te controleren en aan te passen. Verbeteringsprocessen zijn voortdurend nodig om te kunnen voldoen aan de eisen aan de specificaties van de elementen die aanwezig zijn in het eindproduct. In samenwerking met het Instituut voor Technische Scheikunde, de werkgroep procesanalyse en chemometrie voerde Jellema onderzoek uit om de chemische analyse van staal te verbeteren. Om het productieproces te verbeteren, is het steeds vaker nodig om met behulp van technieken uit de chemometrie te bepalen waar kwaliteitswinst valt te behalen.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie