Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA: spoeddebat over Molukken in Europees Parlement

Datum nieuwsfeit: 27-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA


Brussel, 27 juni 2000

Spoeddebat over Molukken in Europees Parlement

Hanja Maij-Weggen heeft vandaag een spoeddebat aangevraagd in het Europees Parlement over het aanhoudende geweld op de Molukken. Zij is onlangs benoemd als rapporteur over de relatie tussen de EU en Indonesië en is woordvoerder mensenrechten.

Hanja Maij-Weggen vindt dat de huidige Indonesische regering moet worden gesteund in haar pogingen om democratie en respect voor mensenrechten te herstellen. Zij roept de Indonesische regering op om alles in het werk te stellen om de gewelddadigheden op de Molukken te stoppen en een vreedzame samenwerking tussen de Moslims en de Christelijke bevolking , zoals die jarenlang mogelijk was, te herstellen.

Zij wil verder van de Europese Commissie en de Raad van Ministers weten in hoeverre internationale waarnemers kunnen helpen om de rust op de eilanden te helpen terugkeren. Dit spoeddebat is een vervolg op een plenaire debat dat enkele maanden geleden is gehouden over de situatie op de Molukken. Daarin zegde de Europese Commissie toe financieel bij te dragen aan de hulp aan de slachtoffers van de gewelddadigheden. Maij-Weggen wil tevens weten wat daarvan is terechtgekomen.

Woordvoerder: Hanja Maij-Weggen. telefoon 00.32 2 284 5867 Voor meer bijzonderheden: Eduard Slootweg, telefoon 00-32 75 721 280

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie